Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neapol zůstává stoprocentní. Zima při remíze Turína nehrál, Juventus poprvé vyhrál

Jediný tým zůstává i po 5. kole v Itálii bez ztráty bodu. Neapol. Stoprocentní bilanci potvrdila i na půdě Sampdorie, kde vyhrála 4:0. Druzí jsou fotbalisté Interu Milán po obratu 3:1 ve Fiorentině. Juventus zvítězil na hřišti Spezie 3:2 a připsal si první výhru. Tři body do tabulky získal také AC Milán, který porazil Benátky 2:0. Verona s Antonínem Barákem v základní sestavě neudržela dvoubrankové vedení na hřišti Salernitany, kde remizovala 2:2. David Zima proseděl střetnutí Turína, který hrál s Laziem 1:1.

Fotbalisté Neapole se radují z gólu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tano Pecoraro

Na výhře Neapole se dvěma góly podílel Victor Osimhen. Dvaadvacetiletý nigerijský útočník poslal hosty do vedení už v 10. minutě, pět minut po přestávce pak zvýšil na 3:0. Ještě před poločasem přidal druhou branku Neapole Fabián Ruiz, skóre uzavřel Piotr Zieliňski.

FC Turín, v jehož dresu zůstal obránce David Zima jen na lavičce, remizoval s Laziem 1:1. Římský klub vyrovnal až díky pokutovému kopu z první minuty nastavení, který proměnil Ciro Immobile.

Letní posila AS Řím Tammy Abraham zařídil svým druhým gólem v italské lize výhru 1:0 nad Udine. Anglický útočník zakončil v 36. minutě povedenou individuální akci Riccarda Calafioriho. AS se oklepal z nedělní premiérové porážky s Veronou a navázal na úvodní tři vítězství v soutěži. V tabulce je čtvrtý.

Inter předvedl obrat, Juventus poprvé slaví

Úřadujícího šampiona z Interu nezlomil ani nepříznivý vývoj utkání, když od 23. minuty prohrával po Sottilově trefě.

"Nerazzurri" duel otočili dvěma rychlými brankami v úvodu druhé půle. Nejprve překonal brankáře Dragowského nekompromisní ranou Darmian a tři minuty nato dokonal obrat hlavičkou po rohovém kopu Džeko. Bosenský útočník zaznamenal čtvrtou soutěžní branku od příchodu z AS Řím.

Naději na vyrovnání zkomplikoval domácím González, který dostal nejprve v 78. minutě po protestech žlutou kartu a poté, co rozhodčímu ještě ironicky zatleskal, inkasoval i červenou a musel ze hřiště. Čtvrté vítězství Interu v ligové sezoně zpečetil proti oslabenému soupeři v závěru Perišič.

Výhra Juventusu se nerodila snadno. Favorita poslal v 28. minutě do vedení italský útočník Moise Kean, který se prosadil poprvé po návratu z Evertonu, ale Spezia ještě v první půli po parádní střele Emmanuela Quartsina Gyasiho srovnala.

Na začátku druhého poločasu se domácí zásluhou trefy Janise Antisteho dostali do vedení, ale Juventus dokázal vývoj utkání otočit a zajistil si první vítězství v ročníku. Na 2:2 srovnal Federico Chiesa a vítěznou branku vstřelil po rohovém kopu nizozemský stoper De Ligt.

Milánský velkoklub se na domácím stadionu proti nováčkovi dlouho nemohl prosadit, bez zraněných útočníků Oliviera Girouda a Zlatana Ibrahimovice se ve finální fázi trápil. Výrazné oživení ofenzivy AC přinesli až střídající hráči.

Alexis Saelemaekers rozhýbal pravou stranu, ale klíčový byl příchod levého obránce Thea Hernándeze. Francouzský bek nejprve v 68. minutě připravil úvodní branku pro Brahima Díaze a v 82. minutě tvrdou střelou pojistil výhru milánského celku.

Verona, v jejímž dresu odehrál celé utkání český reprezentant Barák, vedla po půlhodině hry díky dvěma gólům Nikoly Kaliniče 2:0, ale nováček v italské nejvyšší soutěži dokázal v nastavení první půle snížit a v 76. minutě zásluhou Mamadoua Coulibalyho srovnat.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

Boloňa - FC Janov 2:2 (49. Hickey, 85. Arnautovic z pen. - 55. Destro, 89. Criscito z pen.), Bergamo - Sassuolo 2:1 (3. Gosens, 37. Zappacosta - 44. Berardi), Fiorentina - Inter Milán 1:3 (23. Sottil - 52. Darmian, 55. Džeko, 87. Perišič), Salernitana - Hellas Verona 2:2 (45.+2 Gondo, 76. M. Coulibaly – 7. a 29. N. Kalinič), Spezia - Juventus Turín 2:3 (33. E. Gyasi, 49. Antiste – 28. Kean, 66. Chiesa, 72. De Ligt), AC Milán - Benátky 2:0 (68. B. Díaz, 82. Hernández), Cagliari - Empoli 0:2 (29. Di Francesco, 69. Štulac), FC Turín - Lazio Řím 1:1 (76. Pjaca - 90.+1 Immobile z pen.), Sampdoria Janov - Neapol 0:4 (10. a 50. Osimhen, 39. Ruiz, 59. Zieliňski), AS Řím - Udine 1:0 (36. Abraham).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články