Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Neapol ztratila a Juventus je tak k titulu zas o krok blíže

Neapoli se v italské lize pomalu ale jistě vzdaluje vysněný titul. Hamšík a spol. sice ve 32. kole udrželi neporazitelnost na stadionech soupeřů, ale po remíze 0:0 v Miláně s AC ztrácejí už šest bodů na vedoucí Juventus, který porazil Sampdorii Janov 3:0. Bezbrankovou remízou skončilo i římské derby mezi Laziem a AS, za které 54 minut odehrál útočník Patrik Schick.

AC Milán - Neapol, Dries Mertens a Cristian Zapata
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Jubilejní 350. zápas trenéra Juventusu Massimiliana Allegriho v italské lize se jeho svěřencům proti Sampdorii povedl, zejména pak brazilskému záložníkovi Douglasi Costovi, jenž si připsal asistenci u všech branek.

Krátce před přestávkou otevřel skóre po jeho centru střelou z voleje Mandžukič, čtvrt hodiny po změně stran se po jeho přihrávce hlavou trefil Höwedes a oslavil premiérový zásah v dresu Juventusu, v němž hostuje ze Schalke.

Čtvrt hodiny před koncem předložil Costa míč ve vápně Khedirovi a poprvé od roku 1993 za Juventus v zápase italské ligy skórovali dva němečtí fotbalisté. Turínský klub prodloužil sérii bez porážky na 19 utkání.

Neapol ztratila

V Miláně měl už ve čtvrté minutě měl první šanci domácí Bonaventura, jeho střelu ze střední vzdálenosti ale zneškodnil gólman Reina v brance Neapole. Na druhé straně si s Mertensovým pokusem poradil Donnarumma, který se v 19 letech, jeden měsíc a 21 dní stal nejmladším hráčem se 100 starty v Serii A. Ani v druhém poločase gól nepadl i díky výbornému Donnarummově zákroku proti střídajícímu Milikovi v druhé minutě nastavení. AC Milán remizoval ve třetím duelu po sobě.

Stejným výsledkem skončil duel mezi Fiorentinou a Spalem Ferrara. Oba týmy tak prodloužily série bez porážky: "Viola" na osm zápasů, navíc už čtyřikrát po sobě neinkasovala. Spal neprohrál posedmé v řadě a má bod k dobru na sestupové pozice. 

Antonín Barák
zdroj: Alberto Lancia

Jedinou větší šanci prvního poločasu římského derby měl záložník AS Peres, jenž trefil tyč. Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Lazia Radu, přesto měl jeho tým o chvíli později šanci rozhodnout, Marušič ale minul branku.

Na druhé straně byl třikrát blízko brance bosenský kanonýr Džeko. Nejprve proti němu zasáhl Strakosha, následně trefil břevno a další jeho střela skončila vedle. Lazio popáté v řadě bodovalo a zůstalo třetí o skóre před AS, jež tři zápasy čeká na vítězství.

Krize Udine nebere konce

Krize fotbalistů Udine nemá konce. Černobílí padli na stadionu Cagliari 1:2 a na bodový zisk čekají už devět utkání. Jediný gól hostujícího celku připravil po individuální akci český reprezentant Antonín Barák.

Příbramský odchovanec Barák unikl v 11. minutě dvěma obráncům, vyhnul se i skluzu Ceppitelliho a sólo zakončil přihrávkou Lasagnovi, který prázdnou branku nemohl minout. Třiadvacetiletý záložník si připsal třetí ligovou asistenci v sezoně, kromě toho vstřelil šest branek.

Udine nicméně vedení neudrželo. O deset minut později totiž vyrovnal z dorážky Pavoletti a šest minut před koncem otočil skóre po rohovém kopu Ceppitelli. Druhý z Čechů Jakub Jankto odehrál závěrečnou půlhodinu. 

Svěřenci Luigiho Delneriho jsou v tabulce italské nejvyšší soutěže třináctí, ale na sestupové pásmo mají k dobru jen 6 bodů. Crotone a Spal navíc disponují zápasem k dobru.

Po pěti zápasech zvítězila Boloňa, jež porazila 2:0 Hellas Verona. Ladislav Krejčí nebyl v nominaci vítězného týmu. Benevento získalo první bod v sezoně na hřišti soupeře, poté co remizovalo 2:2 se Sassuolem. 

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Cagliari - Udine 2:1 (21. Pavoletti, 84. Ceppitelli - 11. Lasagna), Chievo - FC Turín 0:0, FC Janov - Crotone 1:0 (20. Bessa), Bergamo - Inter Milán 0:0, Fiorentina - Spal Ferrara 0:0, AC Milán - Neapol 0:0, Boloňa - Hellas Verona 2:0 (31. Verdi, 90.+4 Nagy), Sassuolo - Benevento 2:2 (41. a 64. Politano - 22. a 72. Diabaté), Juventus Turín - Sampdoria Janov 3:0 (45. Mandžukič, 60. Höwedes, 75. Khedira), Lazio Řím - AS Řím 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články