Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neapol zdolala římské Lazio a vede Serii A o skóre před AC Milán, Vlahovič opět řádil

Ve šlágru 27. kola italské ligy zdolali fotbalisté Neapole v Římě domácí Lazio 2:1 a vyhoupli se na první místo o skóre před AC Milán, který remizoval 1:1 s Udine. Na "Rossoneri" se mohl bodově dotáhnout městský rival a obhájce titulu Inter, ale na hřišti předposledního FC Janov jen remizoval 0:0. Nezaváhal naopak čtvrtý Juventus, který i díky dvěma brankám Dušana Vlahoviče uspěl v Empoli, a také páté Bergamo. Atalanta v pondělní dohrávce deklasovala Fiorentinu 4:0.

Fotbalisté Neapole oslavují gól v Serii A
zdroj: ZUMA autor: Ettore Griffoni

Bergamo za výhrou vykročilo už v 6. minutě, kdy se prosadil Pašalič. Po půlhodině se poprvé trefil Koopmeiners a v 61. minutě zvýšil nizozemský záložník už na 3:0. Skóre uzavřel čtyři minuty před koncem Mirančuk. Atalanta se v Serii A dočkala vítězství po dvou porážkách a třech remízách. 

Neapol na Stadio Olimpico poslal do vedení po hodině Insigne. Kapitán hostů chvíli nato přidal druhou branku, která ale neplatila kvůli ofsajdu. V 88. minutě sice vyrovnal střídající Pedro, ale těsně před koncem hostům vystřelil vítězství Ruiz po Insigneho asistenci. Neapol protáhla ligovou šňůru neporazitelnosti na osm utkání, Lazio nebodovalo po pěti kolech a je sedmé.

Vlahovič je už na dvaceti brankách v lize

Na úvodní Keanův gól dokázalo Empoli zaregovat Žurkowského trefou po rohovém kopu, pak ale přišly chvíle zimní posily Juventusu. Nejlepší střelec soutěže Vlahovič nejprve krátce před pauzou převzal míč v pokutovém území a po chytré kličce skóroval poprvé. V 66. minutě pak zakončil únik "dloubáčkem" nad padajícím brankářem. Srbský reprezentant má v této sezoně Serie A na kontě 20 branek.

Čtvrt hodiny před koncem snížil La Mantia, Empoli už ale nedokázalo přerušit negativní sérii a nevyhrálo ani podesáté v řadě. Juventus si upevnil čtvrté místo.

AC Milán jen remizoval a přišel o první místo v tabulce

AC Milán poslal do vedení po necelé půlhodině hry Leao. Za hosty srovnal v 66. minutě Udogie, jehož branku potvrdil videorozhodčí. Svěřenci trenéra Pioliho neprohráli páté kolo za sebou, z toho ale třikrát remizovali.

27. kolo italské fotbalové ligy:

AC Milán - Udine 1:1 (29. Leao - 66. Udogie), FC Janov - Inter Milán 0:0, Salernitana - Boloňa 1:1 (72. Zortea - 43. Arnautovic), Empoli - Juventus 2:3 (40. Žurkowski, 76. La Mantia - 45.+2 a 66. Vlahovič, 32. Kean), Sassuolo - Fiorentina 2:1 (19. Traoré, 90.+4 Defrel - 88. Cabral), Bergamo - Sampdoria Janov 4:0 (29. a 61. Koopmeiners, 6. Pašalič, 86. Mirančuk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články