Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Neapol zaváhala v Cagliari, milánské derby pro sebe rozhodl Inter

Řím - Neapol jen remizovala s Cagliari 1:1 a navíc se jí krátce před přestávkou zranil brankář Pepe Reina. O svou sérii neprůstřelnosti přišel Juventus, i tak však hladce vyhrál na hřišti Atalanty Bergamo 4:1. Druhý AS Řím triumfoval doma 4:0 nad Catanií, za kterou odehrál celý zápas záložník Jaroslav Plašil. Inter zdolal díky pozdní brance v milánském derby konkurenční AC 1:0.

Hráči AS Řím slaví
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V první půli Reina inkasoval, když v deváté minutě obrana hostů chybovala, míče se zmocnil Davide Astori a jeho přízemní centr napálil z voleje do branky Brazilec Nene. O deset minut později byl v pokutovém území faulován Goran Panděv a nařízenou penaltu proměnil Gonzalo Higuaín, který se tak devátou trefou v ročníku osamostatnil v čele klubových střeleckých statistik.

Buffon po osmi zápasech inkasoval

Juventus předchozích osm duelů vyhrál s čistým kontem, nyní ale Gianluigiho Buffona po čtvrthodině prostřelil se 160 centimetry nejmenší hráč italské ligy Maximiliano Moralez. Argentinský záložník Atalanty vyrovnal na 1:1, když "Starou dámu" předtím poslal do vedení v šesté minutě jeho krajan Carlos Tévez.

Gianluigi Buffon
zdroj: Isifa/EPA

Svěřencům trenéra Antonia Conteho v Bergamu vyšel i úvod druhé půle, hned v její první minutě rozhodl utkání po přihrávce Fernanda Llorenteho záložník Paul Pogba. Na pohodlné vítězství 4:1 pak výsledek upravili v závěru Llorente a Arturo Vidal.

Inter v derby předčil AC

Milánské derby s pořadovým číslem 222 tentokrát nebylo zápasem o čelo tabulky, ale spíš soubojem trápících se celků. Inter z posledních deseti utkání vyhrál jen tři a v tabulce měl propastný osmnáctibodový odstup na Juventus. Soupeř vyhrál ve stejném období ještě o jeden duel méně.

Inter - AC
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Filippo Alfero

Na San Siru byli zpočátku nebezpečnější hráči "Rossoneri", ale nevyužili ani ty nejvýraznější šance, do kterých se dostával bývalý útočník Interu Mario Balotelli. V závěru se nadechl k náporu soupeř a nakonec vstřelil rozhodující branku zásluhou patičky Rodriga Palacia. V nervózním nastaveném čase byl za zákrok mimo hru vyloučen záložník AC Sulley Muntari. Inter následně ubránil soupeřovy standardní situace a už popáté v řadě v lize v derby neprohrál.

AS nemělo s Catanií žádný problém, debaklem si prošlo Lazio

AS dostal proti Catanii do vedení stoper Mehdi Benatia, který se trefil zblízka po rohovém kopu. Po přestávce pojistili vedení římského celku Mattia Destro a další brankou Benatia, který poprvé v Itálii vstřelil víc než gól v jednom zápase. Deset minut před koncem zpečetil výsledek Gervinho.

Debakl 1:4 na hřišti nováčka Hellasu Verona utrpělo Lazio, Fiorentina díky pozdní brance nejlepšího střelce ligy Giuseppeho Rossiho vyhrála 1:0 na hřišti Sassuola - Rossi tak má na svém kontě 14 branek, druhý Tévez z Juventusu o tři méně. 

Boloňa po šesti zápasech vyhrála, když zdolala 1:0 FC Janov. Podle spekulací italských médií ale i tak přijde v krátké zimní přestávce o místo kouč Stefano Pioli, kterému během duelu vyjádřili podporu fanoušci, ale i hráči tím, že kolem něj před výkopem vytvořili kruh.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Boloňa - FC Janov 1:0 (57. Diamanti), AS Řím - Catania 4:0 (18. a 59. Benatia, 55. Destro, 80. Gervinho), Bergamo - Juventus Turín 1:4 (15. Moralez - 6. Tévez, 46. Pogba, 75. Llorente, 79. Vidal), FC Turín - Chievo 4:1 (45.+2 a 65. Immobile, 80. Vives, 90.+3 Cerci - 9. Théréau), Hellas Verona - Lazio Řím 4:1 (5. a 78. Toni, 44. Iturbe, 63. Romulo - 27. Biglia), Sampdoria Janov - Parma 1:1 (44. Éder - 64. Lucarelli), Sassuolo - Fiorentina 0:1 (82. Rossi), Inter Milán - AC Milán 1:0 (86. Palacio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články