Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol zatočila se Salernitanou a poskočila na druhé místo, Inter spasil v závěru Džeko

Roli favoritů ustáli s grácií a zapsali třetí ligové vítězství v řadě. Fotbalisté Neapole deklasovali ve 23. kole Salernitanu 4:1 a ztrácí čtyři body na vedoucí Inter Milán, jenž nezaváhal s Benátkami. Měl ale namále, výhru 2:1 mu vystřelil až v poslední minutě Edin Džeko. Shodné čtyřbodové manko na "Nerazzurri" mají i jejich městští rivalové AC, kteří remizovali 0:0 v očekávaném šlágru s Juventusem. AS Řím se radoval na hřišti Empoli.

Eljif Elmas z Neapole v utkání se Salernitanou
zdroj: ZUMA autor: Fabio Sasso

K vítězství Neapole nad Salernitanou pomohly mimo jiné i dva pokutové kopy, které proměnili kapitán Mertens a Insigne. Hosté hráli téměř celý druhý poločas v deseti.

Souboj AC Milán - Juventus nabídl naopak minimum šancí. Domácí se od 28. minuty museli obejít bez zraněného útočníka Ibrahimovice. Turínské mužstvo zůstalo na pátém místě.

AS Řím rozhodl o triumfu v Empoli v pasáži od 24. do 37. minuty, kdy vstřelil všechny čtyři branky. Dvakrát se trefil Abraham a po jednom gólu přidali Oliveira a Zaniolo. Výsledek po změně stran upravili domácí Pinamonti a Bajrami. Empoli neuspělo už šest kol, Římané se posunuli na šestou příčku.

FC Turín s Davidem Zimou v základní sestavě poslal do vedení po 16 minutách Sanabria. Domácí byli na dosah třetího ligového vítězství za sebou, dvě minuty před koncem základní hrací doby však zařídil Sassuolu dělbu bodů Raspadori.

Spezia udolala Sampdorii 1:0 díky Verdeho brance v 69. minutě a vyhrála potřetí v řadě. Naopak janovský celek prohrál počtvrté za sebou. Fiorentina navzdory vyloučení remizovala v Cagliari 1:1.

Barák se tentokrát neprosadil, ale Hellas vyhrál 

Antonín Barák po minulém hattricku do sítě Sassuola sice vyšel střelecky naprázdno, ale druhé vítězství v řadě slavit mohl. Verona však neměla dobrý vstup do utkání a už ve 14. minutě inkasovala po pohotové střele Orsoliniho. Italský záložník se prosadil ve svém čtvrtém zápase po sobě.

Domácí však ještě před pauzou srovnali krok, když se po centru Lazoviče trefil Caprari. Útočník Hellasu vstřelil svůj osmý gól v sezoně a má na kontě stejně branek jako Barák.

V úvodu druhé půle mohl po přihrávce českého záložníka dokonat obrat Simeone, ale vychytal ho brankář Skorupski. O třech bodech pro domácí rozhodl až pět minut před koncem střídající Kalinič, který se prosadil po jedenácti minutách na hřišti.

Džeko udeřil v závěru

Inter Milán hostil na San Siru nováčka z Benátek. V 19. minutě otevřel skóre Henry přesnou hlavičkou. Favorité srovnali krátce před pauzou po Barellově dorážce, ale ve druhé půli se proti outsiderovi dlouho trápili.

Až těsně před koncem o domácím triumfu rozhodl bývalý teplický útočník Džeko hlavou po Dumfriesově centru. "Nerazzurri" protáhli ligovou sérii bez nalezení přemožitele na 14 zápasů. V příštím kole Inter čeká derby s AC.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

Hellas Verona - Boloňa 2:1 (38. Caprari, 85. Kalinič - 14. Orsolini), FC Janov - Udine 0:0, Inter Milán - Benátky 2:1 (40. Barella, 90. Džeko - 19. Henry),  Lazio Řím - Bergamo 0:0Cagliari - Fiorentina 1:1 (47. Joao Pedro - 75. Sottil), Spezia - Sampdoria Janov 1:0 (69. Verde), FC Turín - Sassuolo 1:1 (17. Sanabria - 88. Raspadori), Neapol - Salernitana 4:1 (17. Jesus, 45.+3 Mertens z pen., 47. Rrahmani, 53. Insigne z pen. - 33. Bonazzoli), Empoli - AS Řím 2:4 (55. Pinamonti, 72. Bajrami - 24. a 33. Abraham, 35. Oliveira, 37. Zaniolo), AC Milán - Juventus 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články