Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol vyloupila Řím a je jediná neporažená, Inter rozhodl bláznivé drama v nastavení

Krasojízda fotbalistů Neapole v letošní sezoně Serie A pokračuje. V 11. kole vyhráli na stadionu pátého AS Řím 1:0, radovali se v jedenáctém soutěžním utkání za sebou a v čele soutěže mají náskok tří bodů před AC Milán, který doma nezaváhal s Monzou. Třetí Lazio Řím porazilo 2:0 čtvrtou Atalantu, která poprvé v ročníku našla přemožitele. Sedmý Inter Milán zvládl úspěšně sedmibrankový thriller ve Florencii zásluhou gólu Henrika Mchitarjana v páté minutě nastavení.

Victor Osimhen
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

V posledních šesti soutěžních zápasech Neapole vždy skórovala obě mužstva, tentokrát ale rozhodla jediná trefa Osimhena z 81. minuty. Nigerijský útočník se po návratu po zranění prosadil i ve třetím utkání. 

Inter šel do vedení už ve 2. minutě zásluhou Barelly a v 15. minutě zvýšil na 2:0 Martínez. Ještě do poločasu však snížil Cabral z pokutového kopu a po hodině domácí srovnali díky Ikonému.

Za dalších třináct minut vrátil Interu vedení svým druhým gólem Martínez, ale v 90. minutě vyrovnal střídající Jovič, ani to však domácím na bod nestačilo. V páté minutě nastavení totiž rozhodl Mchitarjan, když se od něj při odkopu obránce Venutiho odrazil míč do brány.

Bergamo už není neporažené

Lazio utnulo dlouhou sérii Bergama, které stejně jako vedoucí celek soutěže Neapol v prvních deseti zápasech soutěže neprohrálo. Trefili se Zaccagnii a Felipe Anderson. Atalanta dohrávala zápas bez vyloučeného Muriela. Celek z hlavního města udržel pošesté v řadě čisté konto a na historické klubové maximum mu schází pouze jeden zápas.

Boloňa doma porazila Lecce 2:0. Z penalty se trefil Arnautovic, který se sedmi zásahy vede tabulku střelců.

Díaz stihl dva góly, ale zranil se

AC Milán za vítězstvím nasměroval dvěma góly v prvním poločase Díaz. Zápas ale pro něj skončil smutně, neboť v 53. minutě musel hřiště opustit kvůli zranění. Ve druhém poločase přidal třetí gól Milána Origi. Belgický útočník se v dresu AC trefil poprvé od svého letního přestupu z Liverpoolu.

V 70. minutě snížil na 1:3 z přímého kopu Ranocchia. Pro jednadvacetiletého mládežnického reprezentanta Itálie to byla první branka v Serii A. Šest minut před koncem přidal čtvrtý gól "Rossoneri" jejich nejlepší střelec Leao.

Juventus doma nezaváhal. Proti Empoli se dvakrát prosadil Rabiot - v obou případech až v závěrečné desetiminutovce - v prvním poločase otevřel skóre Kean a na začátku druhého zvýšil McKennie. Naprázdno proto vyšel nejlepší střelec týmu Vlahovič.

Poprvé v sezoně tým Massimiliana Allegriho vyhrál dvě ligová utkání po sobě poté, co navázal na triumf v derby s FC Turín (1:0).

Zima chyboval, Turín ale slaví výhru

Navzdory hrubé chybě obránce Davida Zimy zvítězili fotbalisté FC Turín 2:1 na hřišti Udine. Jednadvacetiletý český reprezentant nastoupil poprvé v tomto ročníku Serie A v základní sestavě a po jeho velké chybě domácí ve 26. minutě vyrovnali na 1:1.

Po rozehrávce brankáře Milinkoviče-Saviče poslal Zima naslepo míč do strany, kde se ho zmocnil nabíhající Udogie a po jeho přihrávce skóroval Deulofeu.

Zima, který v úterý pomohl gólem k pohárovému vítězství 4:0 nad Cittadellou, si nakonec mohl oddechnout. V 69. minutě rozhodl Pellegri tvrdou ranou z úhlu.

V souboji o první skalp soupeře v letošním ročníku Serie A uspěla Sampdoria Janov, která vyhrála v Cremoně nad nováčkem soutěže 1:0. Zápas rozhodl v 78. minutě obránce Omar Colley, který čekal na gól v italské lize téměř rok a půl. Ve své páté sezoně v dresu janovského týmu se trefil potřetí.

Cremona prohrála čtvrtý z pěti dosavadních domácích zápasů a klesla na poslední místo v tabulce, kde vystřídala právě Sampdorii. Ligový nováček měl přitom dobrou příležitost jít do vedení hned v úvodu utkání, ale Dessers v 7. minutě neproměnil penaltu.

Nakonec se prvního vítězství dočkala Sampdoria, ačkoli má nejhorší útok v soutěži. V jedenáctém zápase dala teprve šestý gól.

Už šestou porážku v řadě utrpěla Verona, která prohrála v Sassuolu 1:2. Hosté se dostali do vedení už ve 2. minutě, kdy se centrovaný míč Ceccheriniho dostal až do sítě. Po půlhodině ale vyrovnal Lauriente a v 74. minutě dokonal obrat Frattesi. Nový kouč Verony Salvatore Bocchetti se nedočkal bodu ani v druhém utkání po nástupu na lavičku.

Italská fotbalová liga – 11. kolo:

Juventus - Empoli 4:0 (82. a 90.+4 Rabiot, 8. Kean, 56. McKennie), Salernitana - Spezia 1:0 (48. Mazzocchi), AC Milán – Monza 4:1 (16. a 41. Díaz, 65. Origi, 84. Leao - 70. F. Ranocchia), Fiorentina – Inter Milán 3:4 (32. Cabral z pen., 60. Ikoné, 90. Jovič - 15. a 72. z pen. Martínez, 2. Barella, 90.+5 Mchitarjan), Udine – FC Turín 1:2 (26. Deulofeu - 14. Aina, 69. Pellegri), Boloňa - Lecce 2:0 (13. Arnautovic z pen., 35. Ferguson), Bergamo - Lazio Řím 0:2 (10. Zaccagni, 52. Felipe Anderson), AS Řím - Neapol 0:1 (81. Osimhen), Cremona - Sampdoria Janov 0:1 (78. Colley), Sassuolo - Hellas Verona 2:1 (32. Lauriente, 74. Frattesi - 2. Ceccherini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články