Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol vede Serii A už o dvanáct bodů, Inter doplatil na vyloučení Škriniara

Juventus remizoval v 19. kole italské ligy s Bergamem 3:3. Bod zařídil Atalantě dvěma góly a asistencí Ademola Lookman. AS Řím zvítězil na hřišti Spezie 2:0. Výhru režíroval dvěma asistencemi argentinský útočník Paulo Dybala. Neapol porazila nováčka ze Salernitany 2:0 a vede už o 12 bodů před AC Milán, třetí Inter je o další bod zpět, neboť "nerazzurri" doma podlehli Empoli 0:1.

Utkání Juventus – Atalanta
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Juventus nezažívá dobré období, po prohře 1:5 na hřišti Neapoli přišel v pátek klub o 15 ligových bodů kvůli finančním machinacím při přestupech hráčů.

S Bergamem prohrával již od páté minuty, kdy Szczesného překvapil Lookman. Ve 25. minutě se domácím naskytla příležitost k vyrovnání v podobě pokutového kopu, kterou využil Di María. O devět minut později otočil zápas střelou z voleje Milik.

Atalantě vyšel vstup do druhého dějství a po pouhých 35 vteřinách bylo vyrovnáno. Lookman vysunul Maehleho, který si se zakončením poradil bez problému. V 53. minutě šli hosté do vedení, na Bogův centr naskočil Lookman a hlavou přidal svou druhou branku.

Nigerijský útočník zažívá skvělou debutovou sezonu v Serii A, v 18 zápasech vstřelil 11 branek a je na druhém místě tabulky střelců za krajanem Osimhenem. Konečné skóre stanovil po rozehrávce přímého kopu Danilo. Juventus obdržel za poslední dva ligové zápasy osm branek poprvé od roku 1998. 

Neapol zlomili odpor outsidera ze Salernitany až v nastaveném čase první půle, kdy otevřel skóre Di Lorenzo střelou pod břevno. Krátce po změně stran přidal pojistku Nigerijec Osimhen z dorážky. Nejlepší střelec Serie A zaznamenal 13. branku v sezoně.

Svěřenci trenéra Spallettiho v lize vyhráli potřetí za sebou a ve 14. z posledních 15 utkání. Domácím naopak nevyšel tah s návratem kouče Nicoly, jenž byl ve středu angažován dva dny po svém vyhazovu.

Inter ztrácí na Neapol třináct bodů po domácím zaváhání

Inter nastoupil do utkání s Empoli po středeční obhajobě italského Superpoháru nad městským rivalem AC. V rozmezí 25. až 40. minuty ale uviděl dvě žluté karty domácí stoper Škriniar. Po více než hodině hry rozhodl o triumfu hostů Baldanzi. Empoli bodovalo páté kolo za sebou.

První velká šance AS Řím proti Spezii přišla ve 41. minutě, Mancini v bezprostřední blízkosti branky ale hlavou míč netrefil. V poslední minutě první půle už šli hosté do vedení.

El Shaarawy vysunul přihrávkou Dybalu, který s míčem doběhl až do vápna, kde ho italskému spoluhráči vrátil a ten neměl problém zakončit do odkryté branky.

Čtyři minuty po začátku druhého dějství poslal Dybala do samostatného úniku Abrahama. Anglický útočník si nejprve poradil s posledním bránícím hráčem Spezie a překonal gólmana domácích.

FC Turín venku zdolal Fiorentinu 1:0 gólem Mirančuka a naplno bodoval po čtyřech kolech. Závěrečnou dvacetiminutovku odehráli střídající čeští reprezentanti - hostující obránce David Zima a domácí záložník Antonín Barák.

Těsnou výhru 1:0 zařídil Udine na hřišti Sampdorie Janov v 88. minutě svou první brankou v Serii A obránce Ehizibue. Sampdoria nedala gól již v šestém domácím utkání za sebou, což je její nejhorší série od roku 1976.

Sassuolo šlo na hřišti Monzy brzo do vedení, po signálu z rohového kopu otevřel ve 13. minutě skóre Ferrari. Po hodině hry se trefil přesně domácí Caprari.

Cremonese v Boloni vedlo od 50. minuty po Okerekeho trefě z pokutového kopu. O premiérové vítězství v tomto ročníku Serie A ho však připravil Zirkzee. Tým z Cremony uhrál osmý nerozhodný výsledek v ligové sezoně a spolu s dalším nováčkem Lecce je "remízovým králem" soutěže.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

Verona - Lecce 2:0 (40. Depaoli, 54. Lazovič), Salernitana - Neapol 0:2 (45.+3 Di Lorenzo, 48. Osimhen), Fiorentina - FC Turín 0:1 (33. Mirančuk), Sampdoria - Udine 0:1 (88. Ehizibue), Monza - Sassuolo 1:1 (60. Caprari - 13. Ferrari), Spezia - AS Řím 0:2 (45. El Shaarawy, 49. Abraham), Juventus - Bergamo 3:3 (25. Di María, 34. Milik, 65. Danilo - 4. a 53. Lookman, 46. Maehle), Boloňa - Cremona 1:1 (55. Zirkzee - 50. Okereke z pen.), Inter Milán - Empoli 0:1 (66. Baldanzi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články