Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Atalantu ani Neapol stále nikdo neporazil, v Serii A soudcovala poprvé žena

Divoký závěr mělo utkání 8. kola italské ligy mezi Empoli a AC Milán. Domácí srovnali v nastavení, ale obhájce titulu ještě dal dva góly a zvítězil 3:1. Neapol vyhrála na domácím hřišti nad FC Turín 3:1 a zůstává v Serii A stále neporažena. Na stejnou úroveň se prodrala po výhře 1:0 nad Fiorentinou Atalanta. Na třetí pozici se drží Lazio Řím, které zdolalo Speziii 4:0. Sassuolo porazilo Salernitanu 5:0. Zápas rozhodovala poprvé v historii soutěže žena – Maria Sole Ferrieriová Caputiová. Juventus zdolal doma 3:0 Boloňu a zvítězil po pěti soutěžních zápasech.

Maria Sole Ferrieriová Caputiová rozhodovala zápas Sassuolo - Salernitana
zdroj: ČTK/ZUMA

Neapol šla za výhrou už od úvodních minut a po necelé čtvrthodině vedla 2:0 po gólech Anguissy. V 37. minutě zvýšil Kvaracchelia a ještě před přestávkou snížil a stanovil konečný výsledek Sanabria.

Atalanta rozhodla utkání ve Florencii po hodině hry, kdy Muriel předložil míč před prázdnou bránu Lookmanovi a anglický útočník zaznamenal druhou trefu v Serii A. Baráka nahradil v 75. minutě útočník Jovič, skóre už se ale nezměnilo.

Do utkání Sassuola se Salernitanou se Ferrieriová Caputiová zapsala i odpískanou penaltou, z níž Pinamonti v 39. minutě zvýšil na 2:0. Další tři góly dali domácí po přestávce. Dvaatřicetiletá Ferrieriová Caputiová už loni jako první žena řídila zápas Italského poháru mezi Cagliari a Cittadellou. Letos v červenci byla zapsána na seznam sudích pro Serii A a nyní se dočkala první nominace do zápasu.

V Empoli padl první gól až 11 minut před koncem základní hrací doby. Leao si při autovém vhazování na polovině hřiště za obranou počíhal na míč, předložil jej před takřka prázdnou branku Rebičovi, který se nemýlil.

Hektický závěr odstartoval vyrovnávací brankou z přímého kopu v druhé minutě nastavení domácí Bajrami. Jenže už pár sekund po následném výkopu využili hráči AC Milán nezkoncentrovanou obranu Empoli a Ballo-Touré první ligovou trefou v dresu "Rossoneri" bleskurychle vrátil vedení favoritovi. Toskánský klub se vzápětí rozhodl hrát vabank, ale vymstilo se mu to a Leao zpečetil výsledek.

AS Řím přehrál Inter Milán na jeho hřišti 2:1 a připravil vicemistrovi druhou porážku za sebou. Domácí mohli jít do vedení už v desáté minutě, ale technologie VAR odhalila před Džekovým gólem ofsajd. Po půlhodině hry se Inter radoval podruhé po trefě Dimarca a tentokrát videorozhodčí už "Nerazzuri" radost nevzal. Zkazil jim ji ale o devět minut později Dybala, který ranou z voleje vyrovnal. Domácí tým pak definitivně srazil obránce Smalling, který po přímém kopu hlavou usměrnil míč za Handanovičova záda a rozhodl o výhře Římanů.

Juventus ukončil více než měsíční čekání na výhru především díky příspěvku svých útočníků. Trefili se Milik i Vlahovič, jenž navíc asistencí připravil úvodní branku spoluhráči ze srbské reprezentace Kostičovi.

Fotbalisté Udine díky gólu z třetí nastavené minuty utkání ve Veroně prodloužili vítěznou sérii v lize už na šest zápasů. Po výhře 2:1 v dohrávce kola je Udinese v tabulce třetí bod za lídry Neapolí a Bergamem.

Favorizovaní hosté přitom museli výsledek otáčet poté, co se Hellas ujal vedení ve 23. minutě po krásném voleji skotského obránce Joshe Doiga. V 70. minutě po tlaku vyrovnal Beto a rozhodnutí padlo v 93. minutě, kdy si Jaka Bijol naskočil na centr Lazara Samardzice a hlavou stanovil konečné skóre. Verona je s pěti body na sestupovém osmnáctém místě tabulky.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Neapol - FC Turín 3:1 (6. a 12. Anguissa, 37. Kvaracchelia - 43. Sanabria), Inter Milán - AS Řím 1:2 (30. Dimarco - 39. Dybala, 75. Smalling), Empoli - AC Milán 1:3 (90.+2 Bajrami - 79. Rebič, 90.+3 Ballo-Touré, 90.+6 Leao), Lazio Řím - Spezia 4:0 (61. a 90.+1 Milinkovič-Savič, 12. Zaccagni, 24. Romagnoli), Lecce - Cremona 1:1 (42. Strefezza z pen. - 19. Ciofani z pen.), Sampdoria Janov - Monza 0:3 (11. Pessina, 67. Caprari, 90.+4 Sensi), Sassuolo - Salernitana 5:0 (12. Lauriente, 39. Pinamonti z pen., 53. Thorstvedt, 76. Haraví, 90.+2 Antiste), Juventus Turín - Boloňa 3:0 (24. Kostič, 59. Vlahovič, 62. Milik), Hellas Verona - Udine 1:2 (23. Doig - 70. Beto, 90.+3 Bijol).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články