Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neapol se dotáhla do čela ligy, Řím doma ztratil

Řím - Fotbalisté Neapole zvítězili zásluhou hattricku Edinsona Cavani v 5. kole italské ligy nad Laziem Řím jasně 3:0 a dotáhli se na vedoucí Juventus Turín. Oba týmy mají stejně bodů i stejné skóre. AS Řím s českým trenérem Zdeňkem Zemanem nevyužil doma proti Sampdorii Janov 45 minut trvající přesilovku a jen remizoval 1:1.

Záložník Neapole Marek Hamšík
zdroj: AP

Římané nedokázali vyhrát ani třetí domácí zápas sezony, byť tentokrát jim hrálo prakticky vše do karet. Ve 35. minutě vedli po brance zkušeného Franceska Tottiho a od 46. minuty hráli přesilovku poté, co dostal druhou žlutou kartu Maresca.

Jenže nováček i v deseti srovnal a Zemanovi svěřenci už žádnou z mnoha šancí neproměnili. V příštím kole čeká AS šlágr na hřišti Juventusu Turín, s nímž má český trenér dlouhodobě napjaté vztahy.

Další ze spolufavoritů na zisk titulu AC Milán naopak přesilovku využil, porazil Cagliari 2:0 a po dvou předešlých domácích prohrách slavil na San Siru první vítězství. Dvěma brankami o něm rozhodl El Shaarawy.

Ještě o gól víc vstřelil kanonýr Cavani a sám zajistil Neapoli výhru ve šlágru večera nad Laziem Řím. Uruguayský reprezentant přitom mohl skórovat dokonce čtyřikrát, kdyby v závěru nezahodil penaltu. I tak s pěti brankami poskočil do čela tabulky kanonýrů.

V dresu Lazia zůstal jen na lavičce český útočník Libor Kozák. Naopak Kamil Vacek z Chieva nastoupil proti Interu Milán od začátku, povedený večer ale neprožil. Jeho celek podlehl favoritovi 0:2 a bývalý sparťanský záložník navíc musel kvůli zranění v 69. minutě střídat. Do statistik si zapsal žlutou kartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články