Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Neapol s Juventusem si drží stoprocentní bilanci, AS Řím si bez Schicka zastřílel

Stoprocentní bilanci v italské lize nadále drží duo týmů. V čele zůstává po páté výhře Neapol, která zdolala Lazio na jeho půdě po obratu 4:1. O skóre druhý je Juventus po domácím triumfu 1:0 na Fiorentinou. První ztrátu naopak zaznamenal Inter po remíze 1:1 v Boloni. Výhru 4:0 si připsal AS Řím proti Beneventu. Patrik Schick kvůli zranění nebyl ani na lavičce.

Radost José Callejóna z Neapole
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Laziu zařídil poločasové vedení Stefan de Vrij, ale hosté mezi 54. a 59. minutou skóre otočili třemi góly, o které se postarali Kalidou Koulibaly, José María Callejón a Dries Mertens. Triumf Neapole ještě v nastavení podtrhl proměněnou penaltou Jorginho.

Juventus se s Fiorentinou dlouho trápil. Jedinou branku vstřelil v 52. minutě Mario Mandžukič. Další góly hráči "Staré dámy" nepřidali, přestože závěrečnou půlhodinu hráli v početní výhodě po vyloučení Milana Badelje.

Hlavní hvězdou Římanů byl bývalý útočník Teplic Edin Džeko, který dal sám dvě branky, navíc ještě navíc trefil tyč a břevno. Skóre otevřel ve 22. minutě po ideální přihrávce Aleksandara Kolarova, ještě před pauzou si vstřelil vlastní gól Fabio Lucioni.

Římský favorit se prosadil i ve druhém poločase. V 52. minutě zvýšil Džeko přesnou střelou a čtvrt hodiny před koncem zamířil do vlastní branky také druhý stoper Lorenzo Venuti.

AS vyhrál třetí ze čtyř ligových duelů v sezoně, patří mu páté místo a ještě má k dobru odložený zápas se Sampdorií Janov. Benevento prohrálo i popáté v ročníku Serie A a je poslední se skóre 1:14.

Boloňa po většinu prvního poločasu Inter přehrávala a ve 32. minutě otevřel skóre přesnou střelou Simone Verdi, jenže další šance domácí neproměnili.

"Nerazzurri" se po změně stran zlepšili, střídající Éder spadl v šestnáctce po souboji s obráncem a přísnou penaltu v 77. minutě proměnil kapitán Mauro Icardi. Inter si nicméně velký závěrečný tlak nevytvořil a musel se spokojit s bodem.

Udine na svém hřišti prohrálo s FC Turín 2:3 a utrpělo čtvrtou porážku v sezoně. Celý zápas odehrál za domácí Antonín Barák, jeho spoluhráč Jakub Jankto naskočil na druhý poločas.

AC Milán doma porazil nováčka Spal 2:0 díky dvěma penaltám. Tu první ve 26. minutě proměnil Ricardo Rodríguez, druhou po změně stran Franck Kessié.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

Boloňa - Inter Milán 1:1 (32. Verdi - 77. Icardi z pen.), Benevento - AS Řím 0:4 (22. a 52. Džeko, 35. vlastní Lucioni, 74. vlastní Venuti), Benevento - AS Řím 0:4 (22. a 52. Džeko, 35. vlastní Lucioni, 74. vlastní Venuti), AC Milán - Spal Ferrara 2:0 (25. Rodríguez z pen., 61. Kessie z pen.), Bergamo - Crotone 5:1 (63. a 74. z pen. Gómez, 5. Petagna, 25. Caldara, 38. Iličič - 70. Tumminello), Cagliari - Sassuolo 0:1 (60. Matri z pen.), FC Janov - Chievo 1:1 (62. Laxalt - 73. Gamberini), Hellas Verona - Sampdoria Janov 0:0, Juventus Turín - Fiorentina 1:0 (52. Mandžukič), Lazio Řím - Neapol 1:4 (30. De Vrij - 54. Koulibaly, 56. Callejón, 59. Mertens, 90.+1 Jorginho z pen.), Udine - FC Turín 2:3 (48. De Paul z pen., 75. Lasagna - 9. Belotti, 31. vlastní Hallfredsson, 67. Ljajič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články