Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Neapol remizovala s Chievem a vede už jen o bod

Vedoucí Neapol pouze remizovala na hřišti Chieva Verona 0:0 a poprvé ztratila venku body. V čele ligy má jednobodový náskok před Juventusem Turín, který porazil nováčka Benevento těsně 2:1. Úřadující mistr poskočil na druhé místo před Inter Milán, který poprvé zaváhal na domácím stadionu a remizoval s FC Turín 1:1. Inter zůstal stejně jako Neapol v sezoně neporažený. 

Neapol si neporadila s Chievem
zdroj: ČTK/AP/Filippo Venezia

Neapol nepotvrdila pozici velmi ofenzivního celku. Jedinou větší šanci ve Veroně měl v 21. minutě Callejón, minul však branku. Svěřenci kouče Sarriho ztratili body na půdě Chieva poprvé od března 2013.

Juventus měl sice od počátku proti Beneventu podle očekávání převahu, jediný gól úvodního dějství však vstřelili hosté. Z přímého kopu překonal gólmana Szczesného Ciciretti. Druhá půle ale patřila favoritovi, který otočil skóre zásluhou Higuaína a Cuadrada. Argentinský kanonýr Higuaín tak oslavil 50. ligový duel v dresu Juventusu. Benevento stále čeká na první bod. 

První poločas duelu Fiorentina - AS Řím nabídl gólové hody. Za hosty se dvakrát trefil Gerson, který si připsal první zásahy v dresu Římanů, kam přestoupil loni v létě z brazilského Fluminense. Na druhé straně skórovali Veretout a Simeone. Fiorentina mohla v poločase dokonce vést, v závěru ale Chiesovu střelu Alisson vyrazil na tyč.

Po změně stran potřetí poslal AS do vedení Manolas, od jehož hrudi se do branky odrazil centr od rohového praporku, jehož směr ještě trochu změnil Džeko. Definitivně rozhodl o zachování stoprocentní bilance Římanů z venkovních utkání tři minuty před koncem Perotti. 

AC Milán zvítězil zásluhou Romagnoliho a Susa na hřišti Sassuola 2:0 a posunul se na sedmé místo. Sassuolo dosud nezaznamenalo domácí výhru, v posledních čtyřech utkáních na vlastním stadionu dokonce nedokázalo skórovat. Pohárový účastník Bergamo jen remizovalo se Spalem Ferrara 1:1.

Inter jen remizoval s Turínem

V zápasu Interu s Turínem měl první velkou šanci v 38. minutě slovenský stoper Interu Škriniar, ale jeho hlavičku gólman Sirigu vyrazil. Na druhé straně byl těsně před hvizdem blízko brance Baselli a krátce po změně stran se neprosadil ani domácí kanonýr Icardi.

V 59. minutě už se nicméně skóre změnilo a hosté se dostali do vedení, když si Falqué navedl míč do středu a střelou k tyči překonal Handanoviče. 

Trenér Interu Spalletti měl ovšem šťastnou ruku při střídání. Na hřiště poslal deset minut po inkasované brance Edera, který za dalších deset minut zužitkoval Icardiho přihrávku. V závěru mohl dokonat obrat Vecino, ale jeho střela skončila na břevnu.

Crotone porazilo Boloňu, Simič opět nastoupil v základní sestavě

V první půli viděli diváci v rozmezí sedmi minut tři góly. Ve 38. minutě napálil Verdi míč z přímého kopu nechytatelně do sítě a stejný kousek předvedl i těsně před přestávkou. Mezi dva góly domácího střelce se vklínil Budimirův vyrovnávací zásah.

Po změně stran dostal český stoper Stefan Simič žlutou kartu a jeho tým následně vývoj utkání otočil. Nejprve srovnal z penalty Trotta a v 70. minutě stanovil konečný výsledek 2:3 Budimir. Boloňský záložník Ladislav Krejčí naskočil do hry po poločasové pauze.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Inter Milán - FC Turín 1:1 (79. Eder - 59. Falqué), Boloňa - Crotone 2:3 (38. a 45.+1 Verdi - 42. a 70. Budimir, 68. Trotta z pen.), FC Janov - Sampdoria Janov 0:2 (24. Ramírez, 84. Quagliarella), Cagliari - Hellas Verona 2:1 (28. Ceppitelli, 85. Faragó - 6. Zuculini), Chievo - Neapol 0:0, Fiorentina - AS Řím 2:4 (9. Veretout, 39. Simeone - 5. a 30. Gerson, 50. Manolas, 87. Perotti), Juventus Turín - Benevento 2:1 (57. Higuaín, 65. Cuadrado - 19. Ciciretti), Sassuolo - AC Milán 0:2 (39. Romagnoli, 67. Suso), Bergamo - Spal Ferrara 1:1 (23. Cristante - 64. Rizzo)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články