Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Neapol přišla o vítěznou sérii. AS Řím i Juventus ztratily

Řím – V minulém kole ukončili čtyřzápasovou sérii bez výhry. Fotbalisté AS Řím však na ni znovu navázali. Doma nedokázali porazit poslední Parmu a po výsledku 0:0 remizovali popáté z posledních šesti utkání. Zaváhání AS nevyužil Juventus a také on remizoval. Lídr tabulky hrál 2:2 na hřišti předposlední Ceseny. Nedařilo se ani Neapoli, která po čtyřech výhrách v řadě prohrála s Palermem 1:3.

Zklamaný Adam Ljajič z AS Řím v duelu s Parmou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Juventus v Ceseně od 17. minuty prohrával po gólu Djuriče, ale Morata a Marchiso ještě do poločasu výsledek otočili. Skóre srovnal v 70. minutě domácí Brienza, ale favorit dostal v závěru šanci ke vstřelení vítězné trefy. V 82. minutě kopal Vidal penaltu, netrefil však branku.

Římané znovu potvrdili, že i když už 13 ligových utkání neprohráli, tak mají problém s koncovkou. Tentokrát měli proti Parmě výraznou herní převahu, ale z 19 střeleckých pokusů jen čtyři nasměrovali mezi tyče a s nimi si brankář Mirante poradil.

K protržení střeleckého trápení nepomohlo ani nasazení nové posily Doumbii, který se vrátil po triumfu na africkém šampionátu společně s další útočníkem z Pobřeží slonoviny Gervinhem. Pro AS to byla pátá domácí remíza v řadě, což se mu stalo poprvé od roku 1981.

Naopak se rozehrává Inter, který po vítězství nad Palermem dnes porazil také Bergamo 4:1. Za třemi body ho už ve 2. minutě nasměroval Shaqiri, dva góly přidal Guarín.

Ještě o gól více nastřílel Janov při výhře 5:2 nad Veronou. Za domácí dal dvě branky Niang, Veroně nepomohly ani dva zásahy veterána Toniho.

Cagliari remizovalo 1:1 na hřišti Turína a zůstává v pásmu sestupu. Český záložník Josef Hušbauer znovu zůstal jen mezi náhradníky.

Zklamaní fotbalisté Neapole
zdroj: ISIFA/AFP autor: MARCELLO PATERNOSTRO

Gól téměř z půlky a konec vítězné série. Neapoli se v Palermu nedařilo

Favorizovaná Neapol v Palermu poprvé inkasovala ve 14. minutě, kdy brankáře Rafaela Cabrala zaskočil ranou bezmála z poloviny hřiště obránce Achraf Lazaar. Druhý gól přidal před přestávkou Franco Vázquez, v 65. minutě uzavřel skóre po pohledném protiútoku Luca Rigoni.

O triumf Fiorentiny 3:1 nad Sassuolem se postaral senegalský útočník Khouma Babacar, který dal dva góly a na třetí přihrál. Fiorentina se přiblížila na čtvrtém místě Neapoli na čtyřbodový rozdíl.

Výsledky 23. kola italské fotbalové ligy

Sassuolo - Fiorentina 1:3 (67. Berardi - 32. a 62. Babacar, 30. Salah), Palermo - Neapol 3:1 (14. Lazaar, 36. Vázquez, 65. Rigoni - 82. Gabbiadini), AC Milán - Empoli 1:1 (40. Destro - 68. Maccarone), AS Řím - Parma 0:0, Bergamo - Inter Milán 1:4 (27. Morales - 37. a 63. Guarín, 2. Shaqiri, 72. Palacio), FC Janov - Hellas Verona 5:2 (12. a 30. Niang, 10. vlastní Agostini, 65. Bertolacci, 86. Perotti - 20. a 57. Toni), FC Turín - Cagliari 1:1 (35. El Kaddouri - 34. Donsah), Udine - Lazio Řím 0:1 (23. Candreva z pen.), Chievo - Sampdoria Janov 2:1 (2. Izco, 39. Meggiorini - 90.+1 Muriel), Cesena - Juventus Turín 2:2 (17. Djurič, 70. Brienza - 27. Morata, 33. Marchisio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články