Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Neapol překvapivě podlehla Empoli, Juventus zvítězil i bez Ronalda

I bez zraněného Cristiana Ronalda zvítězili fotbalisté Juventusu ve 30. kole Serie A na hřišti Cagliari 2:0 a v čele soutěže zvýšili náskok před druhou Neapolí, která prohrála na hřišti nováčka Empoli 1:2, na 18 bodů. Hráči AC Milán pouze remizovali doma s Udine 1:1 a potřetí za sebou v italské lize nezvítězili. Patrik Schick pouze z lavičky AS Řím sledoval domácí remízu 2:2 s Fiorentinou. Další český reprezentant Jakub Jankto odehrál za Sampdorii poslední čtvrthodinu při porážce 1:2 na stadionu FC Turín. Po sedmi zápasech se vrátil do sestavy Boloni v Bergamu Ladislav Krejčí, odehrál celý zápas, ale jeho tým odešel poražen 1:4. 

Krzysztof Piatek dopravil míč do sítě Udine
zdroj: ČTK/AP/Luca Bruno

Empoli v utkání s Neapolí poslal do vedení ve 28. minutě Farias střelou, kterou do branky tečoval bývalý hráč domácích Zieliňski. Polský záložník si spravil chuť krátce před pauzou a dělovkou pod břevno vyrovnal.

V 53. minutě nováčkovi vrátil náskok Di Lorenzo hlavičkou po rohu a Neapolští už podruhé odpověď nenašli. Empoli díky cenné výhře poskočilo těsně nad sestupové pásmo.

Hráči AC Milán v předchozích dvou kolech nestačili na Inter (2:3) a Sampdorii Janov (0:1). Proti Udine se ujali vedení ve 44. minutě, kdy se nadvakrát prosadil polský útočník Krzysztof Piatek, který se 20. gólem v sezoně osamostatnil v pořadí střelců na druhém místě před Cristianem Ronaldem z Juventusu a Duvánem Zapatou z Bergama. Piatkovi chybí jediná trefa na Fabia Quagliarellu ze Sampdorie.

Vyrovnání zařídil v 65. minutě Kevin Lasagna, který zblízka překonal brankáře Donnarummu. Udine po sobotní výhře 2:0 nad Janovem bodovalo podruhé za sebou.

Fiorentině v Římě zařídil vedení ve 12. minutě Pezzella, na jehož branku rychle odpověděl Zaniolo. V 51. minutě se proti bývalému týmu trefil Gerson, ale domácí díky Perottimu ztrátu opět brzy dotáhli. AS bodoval po předchozích dvou porážkách, i tak se propadl na osmou příčku tabulky.

Inter Milán deklasoval FC Janov na jeho hřišti 4:0 a upevnil si třetí místo. V 15. minutě se jako první trefil Gagliardini, vyloučení domácího Romera krátce před pauzou potrestal z penalty Icardi a navrátilec do sestavy ještě po změně stran připravil třetí branku pro Perišiče. V 83. minutě uzavřel skóre Gagliardini svým druhým gólem v utkání.

Atalanta Bergamo má výtečnou formu, z předchozích čtyř zápasů vytěžila deset bodů a nezastavila ji ani Boloňa. I ta přitom za sebou měla tři vítězná utkání, jenže tentokrát se myšlenky na další bodový zisk rozplynuly už za čtvrt hodiny, kdy prohrávala 4:0.

Čtyři góly v úvodních 15 minutách v italské lize nastřílel naposledy Juventus v roce 1932. Boloňa v druhém poločase alespoň snížila, když Orsolini překvapil domácího brankáře střelou od postranní čáry. 

Fotbalisté Sassuola vyhráli v lize nad posledním Chievem 4:0 a je to jejich první vítězství od konce ledna. To je posunulo o tři místa výš, na 11. příčku. Dva góly vstřelil jednadvacetiletý turecký obránce Merih Demiral, obě přesné hlavičky stihl během prvního poločasu. Utkání týmů s nejhorší aktuální formou se po změně stran stalo jednoznačnou záležitostí domácích hráčů, kteří rychle přidali ještě dvě branky. Chievo ze 30 ligových zápasů vyhrálo jen jediný, jeho zmar v závěru podtrhl Giaccherini neproměněnou penaltou.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:

AC Milán - Udine 1:1 (44. Piatek - 65. Lasagna), Cagliari - Juventus Turín 0:2 (22. Bonucci, 85. Kean), Empoli - Neapol 2:1 (28. Farias, 53. Di Lorenzo - 44. Zieliňski), AS Řím - Fiorentina 2:2 (14. Zaniolo, 57. Perotti - 12. Pezzella, 51. Gerson), FC Janov - Inter Milán 0:4 (15. a 81. Gagliardini, 40. Icardi z pen., 54. Perišič), FC Turín - Sampdoria Janov 2:1 (34. a 45.+1 Belotti - 83. Gabbiadini), Frosinone - Parma 3:2 (13. Pinamonti, 45.+2 Valzania, 90.+13 Ciofani z pen. - 18. Barilla, 58. Ceravolo z pen.), Spal Ferrara - Lazio Řím 1:0 (89. Petagna z pen.), Sassuolo - Chievo 4:0 (4. a 45. Demiral, 47. Locatelli, 57. D. Berardi), Bergamo - Boloňa 4:1 (3. a 5. Iličič, 9. Hateboer, 15. Zapata - 54. Orsolini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články