Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Neapol opět ztratila a o Scudettu pro Juventus je takřka jasno

Dvě kola před koncem už je v italské Serii A prakticky rozhodnuto o tom, kdo získá titul. Neapol doma jen remizovala 2:2 s FC Turín a městský rival Juventusu tak svému nenáviděnému sousedovi v podstatě přisoudil titul. "Stará dáma" totiž porazila Boloňu 3:1 a drží náskok šesti bodů. AC Milán deklasoval Hellas Verona 4:1 a posunul se na pohárové příčky. Verona je naopak po Beneventu druhým jistým sestupujícím. Důležitá vítězství si připsali i hráči AS Řím na stadionu Cagliari a Inter Milán v Udine. 

Zklamaný Lorenzo Insigne
zdroj: Reuters autor: CIRO DE LUCA

Neapol přitom dvakrát vedla. Skóre otevřel v 25. minutě Mertens po zaváhání stopera Burdissa, deset minut po přestávce ale vyrovnal tečovanou střelou Baselli. Naději pro domácí vykřesal v 71. minutě Hamšík, který po povedené ráně zpoza šestnáctky dal jubilejní 100. ligový gól v dresu Neapole. 

I podruhé ale Turín zareagoval, sedm minut před koncem získal pro hosty bod přesnou hlavičkou De Silvestri. Neapol s Turínem ztratila body poprvé od března 2015.

AS Řím vedl v Cagliari po čtvrthodině hry, když se skrytou křížnou střelou prosadil Ünder. Dvacetiletý turecký reprezentant se v posledních osmi zápasech, v nichž nastoupil v základní sestavě, podílel na stejném počtu branek: sedm jich dal a u jedné asistoval.

Sardinský celek se nevzdal a vytvořil si několik slibných příležitostí, překonat gólmana Alissona se mu ale nepovedlo, a proto už čtyři utkání čeká na výhru. Římané naopak počtvrté v řadě slavili a posunuli se na třetí místo tabulky navzdory faktu, že se jim během rozcvičky zranil stoper Manolas a musel jej v základní sestavě nahradit debutant Elio Capradossi. Útočník Patrik Schick odehrál posledních několik minut.

Lazio prohrávalo s Bergamem už od druhé minuty, kdy gólmana Strakoshu překonal Barrow. Ve 24. minutě ale dokázal vyrovnat Caicedo a oba týmy si prodloužily sérii bez porážky: Lazio na devět duelů, Atalanta na šest. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho jsou na čtvrtém místě o dva body za AS Řím.

Boloňa šla proti Juventusu nečekaně do vedení, když Rugani fauloval ve vápně Crisetiga a nařízený pokutový kop proměnil Verdi. Lídr Serie A vyrovnal krátce po změně stran, pomohl mu k tomu De Maiův vlastní gól.

Po hodině hry trefil hostující Krafth tyč Buffonovy brány, vzápětí ale udeřil favorit. Střídající Costa připravil v rozmezí šesti minut gól pro Khediru i Dybalu a Juventus už dvoubrankové vedení udržel.

Milánští "Rossoneri" se prosadili dvakrát v obou poločasech. Skóre otevřel tvrdou přízemní ránou Calhanoglu a v 32. minutě zvýšil osmým ligovým gólem v sezoně Cutrone. Krátce po změně stran se poprvé v kariéře v Serii A trefil na San Siru obránce Abate a upravil na tříbrankový rozdíl.

Radost fotbalistů AC Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Naději pro Hellas vykřesal v 85. minutě po rohovém kopu Lee, ale vzápětí pojistil vítězství favorita střídající Borini. AC Milán doma zvítězil po čtyřech zápasech. Verona naopak prohrála popáté v řadě a s nejvyšší soutěží se po roce rozloučí.

Druhý milánský klub Inter zvítězili na hřišti Udine jasně 4:0 a na čtvrté místo a účast v Lize mistrů ztrácí dva body. Udine, za které se postupně do hry dostali záložníci Antonín Barák a Jakub Jankto, čeká na výhru už 14 utkání.

Inter rozhodl o výhře už v prvním poločase. Ve 13. minutě otevřel skóre po rohovém kopu stoper Ranocchia a v závěru úvodního dějství dvěma přízemními střelami k tyči gólmana Bizzarriho překonali Rafinha a Icardi.

Další komplikace pro domácí přišla krátce po přestávce, kdy byl po ostrém zákroku na Perišiče vyloučen Fofana. V 71. minutě vstřelil poslední gól Interu Valero, v závěru ještě střídající Karamoh napálil břevno.

Důležitý krok k udržení udělal Spal Ferrara, který porazil 2:0 poslední Benevento. Druhým již jistým sestupujícím je Hellas Verona, který ztrácí na sedmnácté místo dvě kola před koncem nedostižných devět bodů.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

AC Milán - Verona 4:1 (11. Calhanoglu, 32. Cutrone, 49. Abate, 89. Borini - 85. Lee), Juventus - Boloňa 3:1 (52. vlastní De Maio, 63. Khedira, 69. Dybala - 30. Verdi z pen.), Udine - Inter 0:4 (13. Ranocchia, 44. Rafinha, 45.+1 Icardi, 71. Valero), Chievo - Crotone 2:1 (12. Birsa, 82. Stepiňski - 90.+4 Tumminello), FC Janov - Fiorentina 2:3 (64. Rossi, 68. Lapadula - 43. Benassi, 77. Eysseric, 80. Dabo), Lazio Řím - Bergamo 1:1 (24. Caicedo - 2. Barrow), Neapol - FC Turín 2:2 (25. Mertens, 71. Hamšík - 55. Baselli, 83. De Silvestri), Spal Ferrara - Benevento 2:0 (25. Paloschi, 83. Antenucci z pen.), Sassuolo - Sampdoria Janov 1:0 (68. Politano), Cagliari - AS Řím 0:1 (15. Ünder).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články