Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol loupila v Bergamu a snížila náskok AC Milán, Inter vynuloval Juventus

Po reprezentační pauze se rozběhla také italská liga a z důležité výhry se radovali fotbalisté Neapole. V 31. kole porazili venku Bergamo 3:1 a na vedoucí AC Milán, který nečekaně remizoval 0:0 s Boloňou, ztrácejí jen bod. Třetí Inter Milán zdolal ve šlágru čtvrtý Juventus 1:0 na jeho stadionu a ztrácí čtyři body. Páté AS Řím rozjásal v Janově záložník Henrich Mchitarjan, Lazio nezaváhalo se Sassuolem a posunulo se na šesté místo.

Lorenzo Insigne z Neapole oslavuje gól v Bergamu
zdroj: ABACA

Milán měl velkou převahu, směrem na branku hostů vyslal 27 střel, ale skóre zůstalo až do konce osmiminutového prodloužení 0:0. 

Boloňa vybojovala bod na stadionu favorita v prvním zápase poté, co se její kouč Siniša Mihajlovič musel vrátit do nemocnice kvůli léčbě leukémie. Srbský trenér v minulosti krátce vedl i AC Milán, jenž mu před zápasem poslal povzbuzující vzkaz na obrazovce na stadionu. Boloňa si polepšila na 12. místo.

Insigne režíroval vítězství Neapole

Neapol se v Bergamu dostala do vedení už v 14. minutě, kdy Insigne potrestal z pokutového kopu faul brankáře Mussa. Italský reprezentační útočník dal osmý gól v sezoně. Po půl hodině se prosadil po Insigneho centru také Politano.

Domácí po přestávce snížili díky hlavičce De Roona. Hosté však v závěru drama nepřipustili a devět minut před koncem zpečetil jejich vítězství Elmas. Neapol vyhrála v lize potřetí za sebou, Atalanta naplno bodovala jen v jediném z posledních čtyř duelů.

Inter rozhodl bitvu o třetí místo s Juventusem v dramatickém závěru první půle. Po zákroku Moraty na Dumfriese nařídil rozhodčí Irrati po konzultaci s videem pokutový kop. K němu se postavil Calhanoglu, a přestože míč dotlačil do brány, sudí gól kvůli faulu neuznal. Nechal však po další konzultaci s videem penaltu opakovat kvůli předčasnému vběhnutí De Ligta do pokutového území. Calhanoglu se napodruhé nemýlil.

Přestože se Juventus po přestávce snažil vyrovnat a také si několikrát přál odpískání penalty, sudí Irrati prosbám nevyhověl. Neuspěl ani Zakaria, který v 74. minutě trefil tyč. "Stará dáma" tak v lize prohrála po šestnácti zápasech a je dál čtvrtá. 

Pátou příčku drží AS Řím, jemuž tři body na hřišti Sampdorie Janov vystřelil Mchitarjan. Arménský záložník se trefil počtvrté v sezoně. Tým z hlavního města neprohrál v Serii A podesáté za sebou.

Na osmé místo se posunula Fiorentina. O výhře nad Empoli rozhodl v 58. minutě argentinský útočník González, jenž potrestal vyloučení Luperta. Fiorentina bodovala ve čtvrtém ligovém utkání za sebou. Čtrnácté Empoli nevyhrálo v lize počtrnácté v řadě a potřetí z posledních čtyř duelů vyšlo gólově naprázdno.

Na jasném vítězství Udine nad Cagliari se největší měrou podílel portugalský útočník Beto, který dal hattrick. Čtyřiadvacetiletý hráč nastřílel v tomto ligovém ročníku již 11 gólů. Cagliari zůstává po čtvrté prohře v řadě sedmnácté, od sestupových příček ho dělí tři body.

Lazio spasili Lazzari s Milinkovičem-Savičem

Lazio částečně napravilo porážku z minulého kola v římském derby a dostalo se právě před městského rivala AS, který má nedělní zápas na stadionu Sampdorie Janov k dobru. Sassuolo je deváté. Před Milinkovičem-Savičem se prosadil také Lazzari, Traoré už jen v páté minutě nastaveného času korigoval.

Spezia poprvé v historii udržela v Serii A na svém hřišti dvě čistá konta za sebou. O výhře 1:0 nad Benátkami rozhodl v nastaveném čase Emmanuel Gyasi. Český obránce Aleš Matějů zůstal celé utkání na lavičce hostů.

Osmizápasovou sérii bez ligového vítězství ukončil jedenáctý Turín, který proti poslední Salernitaně spasil Andrea Belotti brankou z opakovaného pokutového kopu.  

Italská fotbalová liga - 31. kolo:

Spezia - Benátky 1:0 (90.+4 Gyasi), Lazio Řím - Sassuolo 2:1 (17. Lazzari, 51. Milinkovič-Savič - 90.+5 Traoré), Salernitana - FC Turín 0:1 (18. Belotti z pen.), Fiorentina - Empoli 1:0 (58. González), Bergamo - Neapol 1:3 (58. De Roon - 14. Insigne z pen., 37. Politano, 81. Elmas), Udine - Cagliari 5:1 (45., 49. a 73. Beto, 38. Becao, 59. Molina - 32. Joao Pedro), Sampdoria Janov - AS Řím 0:1 (27. Mchitarjan), Juventus - Inter Milán 0:1 (45.+4 Calhanoglu z pen.), Hellas Verona - FC Janov 1:0 (5. Simeone), AC Milán - Boloňa 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články