Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neapol i Lazio se drží ve hře o Ligu mistrů, Inter je zase o krok blíž k titulu

Inter Milán porazil ve 33. kole italské ligy po brance Mattea Darmiana Veronu 1:0 a v čele tabulky drží náskok jedenácti bodů před Atalantou Bergamo, jež deklasovala 5:0 Boloňu. O další dva body zpět je Juventus, který remizoval s Fiorentinou. Stejný počet bodů jako turínský velkoklub mají i fotbalisté Neapole, kteří porazili FC Turín 2:0. A stejně tak je na 66 bodech i pátý AC Milán, jenž padl s Laziem 0:3. Římský celek ztrácí na první čtyřku pět bodů.

Jakub Jankto v dresu Sampdorie
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

Neapol v Turíně rozhodla už v úvodní čtvrthodině, kdy se v rozmezí dvou minut prosadili francouzský záložník Tiémoué Bakayoko a nigerijský útočník Victor Osimhen. Domácí se na zvrat nezmohli, v závěru navíc musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště Rolando Mandragora.

AC Milán, který si Ligu mistrů zahrál naposledy v sezoně 2013/14, inkasoval na hřišti Lazia už po dvou minutách hry. Skóre otevřel argentinský fotbalista Joaquin Correa, jenž vedení domácích potvrdil v úvodu druhého poločasu. Výsledek pak v koncovce zpečetil svou 19. brankou za Lazio v této sezoně Ciro Immobile. AC bez zraněného kanonýra Zlatana Ibrahimovice se střelecky neprosadil. 

Je nám líto, video expirovalo.
V Serii A vyhrály týmy Neapole i Lazia

Inter míří za titulem

Když už to vypadalo, že Inter potřetí za sebou v Serii A remizuje, zachránil ho gólem v 76. minutě Darmian. Pro italského obránce šlo o druhou vítěznou branku v posledních týdnech, 11. dubna rozhodl o třech bodech v utkání s Cagliari.

"Soupeř hraje dobrý fotbal, takže jsme věděli, že to bude těžké. Ale jediné, na čem záleží, je výsledek a díky třem bodům jsme zase blíž našemu cíli," řekl Darmian, který pomohl Interu vyhrát třináctý domácí zápas za sebou, což se Nerazzurri zatím povedlo jen jednou v roce 2011.

Radost z vítězství měl i trenér Interu Antonio Conte. S milánským celkem totiž může ukončit devítiletou nadvládu Juventusu, kterou při působení v Turíně v letech 2011 až 2014 pomohl odstartovat.

"Na 95 procent už máme titul," řekl v rozhovoru pro Sky Italia. "Vítězství proti týmu, který neměl co ztratit a hrál otevřeně, nám nepřineslo tři nebo šest bodů, ale devět," prohlásil jednapadesátiletý kouč.

Atalanta Bergamo si ve velkém stylu připsala šesté ligové vítězství z posledních sedmi zápasů. O výhru nad Boloňou se postaralo pět různých střelců, hosté hráli téměř celý druhý poločas o deseti bez vyloučeného Jerdyho Schoutena.

Juventus se po remíze 1:1 s Fiorentinou posunul na třetí místo se stejným bodovým ziskem, jako má druhý AC. Turínský celek dnes prohrával po penaltě Dušana Vlahoviče, hostům však po přestávce zajistil bod střídající Álvaro Morata. Fiorentina je 14. a od pásma sestupu ji dělí šest bodů.

Jediný gól v utkání Sampdorie se Sassuolem dal v 69. minutě akrobatickými nůžkami nejlepší střelec Sassuola Domenico Berardi. Jeho tým vyhrál počtvrté v řadě a zůstává na osmé příčce, na poháry ztrácí v neúplné tabulce šest bodů. Sampdoria je devátá s odstupem sedmi bodů za svým dnešním soupeřem.

Poslední tým soutěže Crotone si udrželo výhrou 4:3 v Parmě teoretickou naději na záchranu. Pět kol do konce ale ztrácí na sedmnácté Benevento 13 bodů. Parma je na tom na předposlední příčce jen o dva body lépe.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

FC Janov - Spezia 2:0 (63. Scamacca, 86. Šomurodov), Parma - Crotone 3:4 (29. Hernani, 49. Gervinho, 54. Mihaila - 42. a 69. z pen. Simy, 14. Magallan, 45.+1 Ounas), Sassuolo - Sampdoria Janov 1:0 (69. Berardi), Benevento - Udine 2:4 (34. Viola z pen., 83. Lapadula - 4. Molina, 31. Arslan, 49. Stryger Larsen, 73. Braaf), Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (29. Vlahovič z pen. - 46. Morata), Inter Milán - Hellas Verona 1:0 (76. Darmian), Cagliari - AS Řím 3:2 (4. Lykojannis, 57. Marin, 64. Pedro - 27. Pérez, 69. Fazio), Bergamo - Boloňa 5:0 (22. Malinovskyj, 44. Muriel z pen., 57. Freuler, 59. Zapata, 73. Mirančuk), Lazio Řím - AC Milán 3:0 (2. a 51. Correa, 87. Immobile).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články