Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol i AC Milán zvítězily. Obhájce titulu z Interu ztratil body po remíze

Tvrdý boj o první místo v italské lize pokračuje. Na čele se i po 30. kole drží fotbalisté AC Milán, kteří díky výhře 1:0 v Cagliari vedou s náskokem tří bodů před Neapolí. Ta otočila duel proti Udine a slavila triumf 2:1. Třetí s odstupem dalších třech bodů obhájce titulu Inter, který pouze remizoval s Fiorentinou. Nevydařené utkání za sebou mají hráči FC Turín, kteří nestačili na o záchranu bojující Janov, kterému podlehli 0:1. Na hřišti znovu scházel český obránce David Zima.

Radost fotbalistů Neapole
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGO/Antonio Balasco

AC Milán se gólově prosadil v 15. venkovním duelu v řadě, což se mu během jedné sezony povedlo pouze v ročníku 1967/68. Sérii prodloužil po hodině hry výstavním volejem Binnásir a "Rossoneri" potvrdili bilanci nejlepšího týmu na hřištích soupeřů.

Juventus poslal do vedení už v páté minutě Dybala po asistenci Vlahoviče, který ještě před pauzou přidal 21. gól v sezoně. Hráči "Staré dámy" v domácí soutěži neprohráli pošestnácté za sebou a částečně si spravili chuť po středečním debaklu 0:3 s Villarrealem a vyřazení v osmifinále Ligy mistrů. Juventus v tabulce ztrácí bod na třetí Inter Milán, ale úřadující mistr má zápas k dobru.

Bitva o Řím

Úvodní gól v Římě po necelé minutě hry vstřelil Abraham, který za 20 minut skóroval podruhé. Anglický útočník si v tomto ročníku polepšil na 15 ligových a 23 soutěžních branek. Ve své debutové sezoně za AS nikdo víc nenastřílel. Debakl Lazia dokonal už krátce před pauzou Pellegrini výstavní ranou z přímého kopu.

V Empoli se jako první prosadil ve 26. minutě domácí Di Francesco. Fotbalisté Hellasu po změně stran odpověděli. Simeone sice ještě neproměnil penaltu, ale Cancellieri už v 71. minutě vyrovnal. Veronský tým v italské lize potřetí v řadě nevyhrál a patří mu 10. příčka.

Neapol zvládla souboj s Udine

Udine poslal do vedení Deulofeu, v 52. minutě ale Osimhen hlavou srovnal a o 11 minut později dokonal obrat. Třiadvacetiletý útočník má v této sezoně na kontě 11 ligových gólů a jako první Nigerijec nastřílel v Serii A dva roky po sobě dvouciferný počet branek.

Snahu o vyrovnání zkomplikoval hostujícímu celku v 82. minutě Marí, jenž dostal po ostrém faulu červenou kartu.

Inter ztratil body pošesté z posledních sedmi utkání, od začátku února porazil v lize pouze poslední Salernitanu. Proti osmé Fiorentině musel dotahovat, na Torreirův gól z 50. minuty ale záhy odpověděl Dumfries. "Nerazzurri" jsou třetí, o šest bodů za městským rivalem AC, oproti kterému mají zápas k dobru.

Jedinou branku zápasu v Janově vstřelil ve 14. minutě Manolo Portanova. Domácí udrželi vedení i přesto, že už za dalších deset minut přišli o vyloučeného Lea Östigarda a hráli dlouhé oslabení. Janov si připsal teprve druhou výhru v sezoně a první od září.

Jednadvacetiletý Zima, jenž nechybí v české nominaci pro play-off o postup na mistrovství světa, nastoupil za jedenáctý Turín naposledy 12. února.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:

Sassuolo - Spezia 4:1 (17. z pen. a 48. Berardi, 78. Ayhan, 81. Scamacca - 36. Verde), FC Janov - FC Turín 1:0 (14. Portanova), Neapol - Udine 2:1 (52. a 63. Osimhen - 22. Deulofeu), Inter Milán - Fiorentina 1:1 (55. Dumfries - 50. Torreira), Cagliari - AC Milán 0:1 (60. Binnásir), Benátky - Sampdoria Janov 0:2 (24. a 38. Caputo), Empoli - Hellas Verona 1:1 (26. Di Francesco - 71. Cancellieri), Juventus Turín - Salernitana 2:0 (5. Dybala, 29. Vlahovič), AS Řím - Lazio Řím 3:0 (1. a 22. Abraham, 40. Pellegrini), Boloňa - Bergamo 0:1 (82. Cissé).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články