Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neapol i AC Milán venku nezaváhaly, AS Řím počtvrté v řadě nevyhrál

Milán – Již čtyři zápasy čeká na vítězství tým vedený českým trenérem Zdeňkem Zemanem AS Řím. Ten dnes pouze remizoval na hřišti Boloni 3:3 a opět významně ztratilo v boji o evropské poháry. Dařilo se naopak jeho konkurentům. AC Milán si připsal těsné vítězství na půdě Atalanty, když jedinou branku utkání dal El Shaarawy. Tři body si připsala i Neapol, která porazila Parmu 2:1 a na vedoucí Juventus již ztrácí pouhé tři body.

Michael Bradley v zápase s Boloňou
zdroj: Isif

AS Řím vstoupil do zápasu velice dobře a už deseti minutách vedl, když se trefil Florenzi. Za osm minut srovnal Gilardino, ale o minutu AS po brance Osvalda opět vedl. Avšak Boloňa do půlky znovu vyrovnala a na začátku druhé půle šla dokonce do vedení. Římané již dokázali pouze vyrovnat, když čtvrt hodiny před koncem skóroval Tachsidis. Římský celek v lize naposledy vyhrál na konci prosince, kdy porazil AC Milán.

Zemana, který se kvůli dnešnímu zápasu omluvil z oslav výročí Slavie, tak může alespoň těšit, že jeho svěřenci ve 14 z posledních 20 soutěžních zápasů dali vždy minimálně dva góly a se 47 zásahy jsou nejproduktivnějším týmem Serie A.

To konkurenti Říma v boji o evropské poháry, AC Milán a Neapol, venku nezaváhali. Prvně jmenovaný uspěl na hřišti čtrnácté Atalanty, když se po půlhodině trefil hvězdný mladík rossoneri El Sharawy.

I Neapol se dostala v zápase na hřišti Parmy do vedení během první půlky, když do černého zamířil Hamšík. Domácí však zabojovali a čtvrt hodiny před koncem srovnal Sansone. O třech bodech pro favorizovanou Neapol však rozhodl v 85. minutě útočník Cavani, který si připsal osmnáctou branku v sezoně a pojistil si vedení v tabulce střelců.

Neapol neprohrála již pět zápasů v řadě a na třetí Lazio, které včera doma překvapivě prohrálo s Chievem, má náskok tří bodů.

Výsledky 22. kola italské ligy:

Boloňa - AS Řím 3:3 (17. Gilardino, 26. Gabbiadini, 54. Pasquato - 9. Florenzi, 18. Osvaldo, 74. Tachtsidis), Bergamo - AC Milán 0:1 (29. El Shaarawy), Cagliari - Palermo 1:1(90. Ribeiro - 30. Iličič), Catania - Fiorentina 2:1 (50. Legrottaglie, 88. Castro - 22.Migliaccio), Parma - Neapol 1:2 (74. Sansone - 20. Hamšík, 85. Cavani), Sampdoria Janov - Pescara 6:0 (42., 56., 58. a 71. Icardi, 31. z pen. Eder, 50. Obiang), Udine - Siena 1:0 (36. Muriel), Inter Milán - FC Turín 2:2 (5. Chivu, 67. Cambiasso - 23. a 52. Meggiorini).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články