Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Neapol drží formu, Juventus se zvedá. Maldini navázal na tátu s dědou

Po nepovedeném vstupu do Serie A fotbalisté Juventusu podruhé za sebou vyhráli. Sampdorii Janov udolali v 6. kole 3:2. Na vlně se nadále veze Neapol, která porazila Cagliari 2:0 a drží stoprocentní bilanci. Radovali se i hráčí AC Milán, v jehož dresu se poprvé prosadil Daniel Maldini. "Rossoneri" zvítězili ve Spezii 2:1. Obhájce Inter Milán remizoval s Bergamem 2:2. Antonín Barák pomohl Veroně gólem z pokutového kopu k remíze 3:3 na hřišti FC Janov. Lazio porazilo v derby AS Řím 3:2.

Daniel Maldini se raduje z gólu v dresu AC Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Juventus poslal do vedení Paulo Dybala, který se v 10. minutě trefil z hranice velkého vápna. Do dvoubrankového trháku se "Stará dáma" dostala díky proměněné penaltě stopera Leonarda Bonucciho. Hráči Sampdorie však dokázali obratem snížit, po rohovém kopu se prosadil Maja Jošida.

Na začátku druhé půle využil zaváhání hostů Dejan Kulusevski, našel Manuela Locatelliho a třiadvacetiletý italský středopolař svým prvním gólem v novém působišti vrátil "Juve" dvougólový náskok. V 83. minutě Antonio Candreva snížil na 2:3, ale více hráči Sampdorie nestihli. Domácí trenér Massimiliano Allegri tak svůj 400. duel v Serii A oslavil výhrou.

Stoprocentní bodový zisk po šesti kolech drží fotbalisté Neapole, kteří porazili Cagliari 2:0. Střeleckou formu z posledních zápasů prokázal Victor Osimhen, jenž v 11. minutě otevřel skóre zápasu. Druhou branku přidal z pokutového kopu Lorenzo Insigne. Obrana Neapole potřetí za sebou udržela čisté konto.

Fiorentina zvítězila v Udine 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil Dušan Vlahovič, který v 16. minutě proměnil penaltu. "Viola" napravila prohru s Interem a posunula se na páté místo.

Nováček z Empoli zdolal Boloňu 4:2 a po šesti kolech drží osmou pozici.

"Rossoneri" se ujali vedení krátce po změně stran zásluhou Daniela Maldiniho. Devatenáctiletý syn Paola Maldiniho a vnuk další klubové legendy Cesareho Maldiniho oslavil gólovou hlavičkou svůj premiérový ligový start v základní sestavě AC.

"Byl to velmi silný zážitek. Naštěstí jsme získali tři body, i když to bylo těžké. Trenér (Pioli) mi v pátek oznámil, že nastoupím, ale nestresoval jsem se tím," komentoval Maldini. Podle italských médií je to poprvé, co si tři generace jedné rodiny zahrály v Serii A.

V 80. minutě srovnal Verde, ale Díaz v závěru rozhodl. Milánský celek udržel neporazitelnost v ligové sezoně, připsal si v ní už pátou výhru a ideálně se naladil na domácí úterní souboj skupiny Ligy mistrů s obhájcem španělského titulu Atléticem Madrid.

Verona vstřelila gól v 8. minutě, kdy se prosadil Giovanni Simeone, syn trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho. Čtyři minuty po změně stran nezaváhal z pokutového kopu Barák. Příbramský odchovanec se trefil podruhé v tomto ročníku Serie A.

Janovští se nevzdali a v rozmezí 76. až 85. minuty obrátili stav. Nejprve se dvakrát prosadil Criscito, přičemž poprvé skóroval z penalty, gól na 3:2 zaznamenal Destro. V nastavení ale srovnal Kalinič. Verona bodovala ve třetím kole po sobě, v ligové sezoně však vyhrála jediné utkání.

Lazio přestřílelo AS a ukončilo sérii bez vítězství 

Lazio protrhlo třízápasovou sérii bez skalpu soupeře v nejlepší možnou chvíli. Derby proti AS Řím výborně začalo. V 10. minutě otevřel skóre Sergej Milinkovič-Savič a po dalších devíti minutách zvýšil Pedro, který před sezonou přišel právě z AS.

"Vlci" se vrátili do zápasu ve 41. minutě, kdy se prosadil Roger Ibaňez. Dvougólový náskok ale po hodině vrátil Laziu Felipe Anderson. AS ještě se znovu dokázal přiblížit v 69. minutě, kdy z penalty snížil Jordan Veretout, ale nakonec podruhé za sebou venku prohrál.

Turín remizoval v Benátkách, Zima naskočil v závěru

FC Turín remizoval na stadionu nováčka Benátek 1:1. Obránce David Zima nastoupil za hostující tým v 79. minutě a připsal si druhý start v Serii A po přestupu z pražské Slavie. Předchozí dvě utkání strávil dvacetiletý český hráč na lavičce.

Jeho tým poslal do vedení v 56. minutě Chorvat Josip Brekalo. O vítězství pak přišli hosté po faulu Koffiho Djidjiho, který byl vyloučen, a turínský odchovanec Mattia Aramu v 78. minutě proměnil nařízenou penaltu.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:

Spezia - AC Milán 1:2 (80. Verde - 48. Maldini, 87. Díaz), Inter Milán - Bergamo 2:2 (5. Martínez, 71. Džeko - 30. Malinovskij, 38. Tolói), FC Janov - Hellas Verona 3:3 (76. z pen. a 80. Criscito, 85. Destro - 8. Simeone, 49. Barák z pen., 90.+1 Kalinič), Juventus - Sampdoria Janov 3:2 (10. Dybala, 43. Bonucci z pen., 57. Locatelli – 44. Jošida, 83. Candreva), Empoli - Boloňa 4:2 (2. vlastní Bonifazi, 32. Pinamonti, 54. Bajrami z pen., 90. Ricci – 12. Barrow, 78. Arnautovic), Sassuolo - Salernitana 1:0 (54. D. Berardi), Udine - Fiorentina 0:1 (16. Vlahovič z pen.), Lazio Řím - AS Řím 3:2 (11. S. Milinkovič-Savič, 19. Pedro, 63. Anderson - 41. Ibaňez, 69. Veretout z pen), Neapol - Cagliari 2:0 (11. Osimhen, 57. L. Insigne z pen.), Benátky - FC Turín 1:1 (77. Aramu z pen. - 56. Brekalo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články