Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Neapol doma nečekaně ztratila s posledním. AS Řím s Schickem v sestavě neskóroval

Podruhé za sebou nastoupil Patrik Schick v základní sestavě AS Řím, ale tentokrát se z vítězství neradoval. V zápase 13. kola italské Serie A totiž fotbalisté z hlavního města prohráli na stadionu Udine. Český reprezentant odehrál 71 minut, než ho vystřídal Edin Džeko. Juventus zdolal doma Spal Ferrara 2:0 a zůstává neporažený. Inter Milán si poradil 3:0 s Frosinone a posunul se na druhé místo. Obhájci titulu z Turína však získali o devět bodů více. Neapol doma uhrála jen remízu s polsedním Chievem.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Fotbalisté Neapole v italské lize překvapivě zaváhali v utkání s posledním Chievem a po remíze 0:0 na vedoucí Juventus ztrácejí už osm bodů.

Neapol šla do utkání v roli jasného favorita s bilancí 26 vstřelených branek ve 13 utkáních, jenže tentokrát na obranu Chieva, která je nejhorší v lize, nevyzrála.

I přes zaváhání se drží na druhé pozici s náskokem jednoho bodu na Inter Milán. Chievo jako jediný tým v Serii A ještě nevyhrálo, na svém kontě má čtyři remízy a devět proher.

Lazio zachránilo v závěru bod

Fotbalisté AC Milán sahali na hřišti Lazia po brance Kessieho po třech bodech, radost jim zkazil v nastaveném čase Correa, který se trefil z otočky z hranice vápna přesně k tyči. Oba týmy si tak udržely dosavadní postavení v tabulce, Lazio je čtvrté s náskokem jednoho bodu na pátý AC Milán.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Milán v nastavení přišel o výhru na hřišti Lazia

Janovské derby skončilo nerozhodně 1:1. Hostující Sampdorii, za kterou odehrál celý zápas Jakub Jankto, poslal v osmé minutě do vedení Quagliarella. Brzy nato vyrovnal z penalty Piatek a s deseti góly vede tabulku střelců o jednu branku před Cristianem Ronaldem z Juventusu.

Krejčí nastoupil a dostal žlutou

Boloňa uhrála bezbrankovou remízu s Fiorentinou, nad kterou nezvítězila od března 2013. V sestavě domácích se objevil i záložník Ladislav Krejčí, který naskočil do zápasu v 57. minutě. Český reprezentant obdržel v 74. minutě žlutou kartu. Boloňa se výsledkově stále trápí, z uplynulých pěti zápasů získala pouze čtyři body. "Fialky" remizovaly v posledních pěti utkáních.

Fotbalisté Empoli zastavili na domácí půdě rozjeté Bergamo, které porazili 3:2. Pro Empoli to byla druhá výhra za sebou, díky které se dostalo ze sestupových příček. Atalanta naopak ztratila po čtyřech vítězstvích za sebou.

Patrik Schick se neprosadil

Odchovanec pražské Sparty se jedinkrát objevil ve vážnější šanci, ale v 36. minutě svou hlavičku z nadějné pozice poslal přímo do náruče brankáře Mussa. "Giallorossi" sice v prvním poločase dominovali v držení míče, žádné další příležitosti si ovšem nevytvořili.

Jediný gól zápasu vstřelil po změně stran De Paul, který se dokázal zbavit dvou obránců a zakončil přes padajícího debutanta v brance hostujícího klubu Miranteho. Argentinský kanonýr vstřelil už šestý gól v sezoně.

Udine zdolalo favorizovaného soupeře po předchozích deseti porážkách ve vzájemných zápasech a po sedmi duelech v lize vyhrálo. 

Juventus si poradil se Spalem, vítězný gól dal Ronaldo

Juventus se ujal vedení v 29. minutě, kdy si na Pjaničův přímý kop zaběhl za obranu Ronaldo a z voleje umístil míč do branky. Pětinásobný držitel Zlatého míče dal devátý ligový gól po letním příchodu z Realu Madrid a v čele tabulky střelců dostihl Krzysztofa Piateka z Janova.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus zůstává neporažený po triumfu nad Spal Ferrarou

Ronaldo mohl přidat druhý zásah krátce po změně stran, zblízka ale minul odkrytou branku. Pojistku přidal až po hodině hry Mandžukič, který poprvé zastával v zápase funkci kapitána "Staré dámy".

V závěru utkání se na hřiště dostal obránce Giorgio Chiellini, který nastoupil k 483. zápasu za Juventus, čímž se dostal na páté místo historických klubových tabulek.

Trenér Interu Luciano Spalletti nenasadil do základní sestavy svého nejlepšího střelce Icardiho, přesto si milánský celek s nováčkem soutěže poradil. První gól Interu dal v desáté minutě po individuální akci Keita a v 57. minutě zvýšil Icardiho náhradník na hrotu útoku Martínez. V 82. minutě přidal svůj druhý gól v zápase po rychlém brejku Keita. Inter vyhrál páté domácí ligové utkání v řadě.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Udine - AS Řím 1:0 (54. De Paul), Juventus Turín - Spal Ferrara 2:0 (29. Ronaldo, 60. Mandžukič), Inter Milán - Frosinone 3:0 (10. a 82. Keita, 57. Martínez), Parma - Sassuolo 2:1 (6. Gervinho, 25. Bruno Alves - 36. Babacar z pen.). Bologna - Fiorentina 0:0, Empoli - Atalanta 3:2 (42. La Gumina, 77. Masiello, 90+2. Silvestre - 33. Freuler, 40. Hateboer), Neapol - Chievo 0:0. Lazio Řím - AC Milán 1:1 (90+4. Correa - 78. Kessie), FC Janov - Sampdoria Janov 1:1 (17. Piatek z pen. - 8. Quagliarella), Cagliari - FC Turín 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články