Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Navrátilec Hloušek: Reprezentaci jsem už vypouštěl z hlavy

Praha ‒ Naposledy před dvěma lety oblékl reprezentační dres Adam Hloušek. Na srazu přiznal, že s pozvánkou do národního týmu už příliš nepočítal. Za šanci je ale hráč Legie Varšava rád a navíc kvituje, že se po delší době znovu setká se svým bývalým koučem Karlem Jarolímem.

Adam Hloušek v dresu Legie Varšava
zdroj: ČTK/AP autor: Armando Franca

"Přišlo to rychle, dozvěděl jsem se to těsně před nedělním zápasem. Ještě jsem ani neměl čas o reprezentaci pořádně přemýšlet. Vím, že šance na hřišti bude a pak už je to jen na mně, jak to dopadne," dodal. Naposledy reprezentoval v březnu 2015. "Reprezentaci jsem vypouštěl z hlavy, a to nemyslím nijak špatně. Ale měl jsem příjemné starosti v Legii a reprezentací jsem se nezabýval. Poláci se mě ale často ptali, proč nejsem v národním týmu, když hraju v základu i v LM. Já jim jen říkal, že nevím, že to není otázka na mě," uvedl.

Přestup do Legie považuje za jedno z nejlepších rozhodnutí v kariéře. "Od doby, kdy jsem přestoupil do Legie, mám pořád dobrou náladu. Hodnotím to jako jeden z mých nejlepších kroků v kariéře. Podařily se mi tam velké věci, Polský pohár, titul a Liga mistrů. Velké věci, velké zážitky. Loňský rok byl jeden z mých nejúspěšnějších v kariéře," řekl.

Do reprezentace se vrací ve chvíli, kdy je v ní šest hráčů z rozjeté Slavie. "Mě to maximálně těší. Sleduji Slavii pořád, jsem strašně šťastný, že se jí tak daří. Hraje opravdu dobře. Jsem rád i za fanoušky, kteří si to zaslouží. Nečekal jsem, že se to dá po tak těžké době takhle rychle dohromady," uvedl Hloušek. Dobrou formu Slavie zmínil na srazu i Josef Hušbauer, který se také vrací do reprezentace. "Daří se celému týmu. Jsem rád, že je nás tady tolik, protože hrajeme dobrý fotbal," míní Hušbauer.

Zatím se nesetká se svým spoluhráčem Tomášem Necidem, kterého trápí zdraví a úvod angažmá v Legii se mu nepovedl. "Tomáš to měl hrozně těžké. Očekávání byla až moc velká. Měl nahradit Nikoliče, který dal hrozně moc gólů a fanoušci ho milovali. Novináři o Tomášovi psali velké věci a fanoušci čekali, že tam oproti Nikoličovi nebude rozdíl. Jenže Tomáš v Turecku moc nenastupoval a měl těžké se hned chytnout. Teď se zranil, ale třeba to pak rozjede. Maká na sto procent, tak se to snad v dobré obrátí," věří.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články