Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Návrat legendy na Old Trafford. Mourinha střídá u United Solskjaer

Neoblíbeného Josého Mourinha střídá na pozici hlavního trenéra Manchesteru United miláček fanoušků. Bývalý útočník rudých ďáblů Ole Gunnar Solskjaer povede klub do konce sezony. Hráč, který se proslavil jako velice úspěšný střelec z pozice náhradníka, převzal tým jen den po svém odvolaném předchůdci.

Ole Gunnar Solskajer
zdroj: ČTK/PA autor: David Davies

Solskjaer během hráčské kariéry strávil na Old Trafford jedenáct sezon, ve finále Ligy mistrů v roce 1999 vstřelil vítězný gól. Pětačtyřicetiletý kouč poslední tři roky vedl norské Molde, kde na začátku prosince podepsal novou smlouvu.

"Manchester United mám v srdci a je skvělé, že se vracím v této roli. Opravdu se těším na spolupráci s velmi talentovaným týmem, zaměstnanci a všemi lidmi v klubu," uvedl Solskjaer, který si premiéru odbude v sobotním ligovém utkání v Cardiffu.

Spolupracovníky Solskjaera budou Mike Phelan, který už působil na pozici asistenta United u sira Alexe Fergusona, a také Michael Carrick s Kieranem McKennou, kteří byli součástí Mourinhova trenérského štábu.

Slavný Portugalec Mourinho dostal výpověď v úterý po dvou a půl letech na lavičce. United zažívají nejhorší vstup do sezony za posledních 28 let, za 17 kol nasbírali jen 26 bodů. Z šestého místa tabulky Premier League ztrácejí propastných 19 bodů na vedoucí Liverpool, kterému v neděli podlehli 1:3. Na čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů mají rudí ďáblové manko jedenáct bodů. Dosud inkasovali 29 gólů, což je jejich nejhorší bilance za posledních 56 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články