Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Návrat Hovorky do Sparty je hotový. Mladý obránce ale jaro stráví mezi marody

Praha – David Hovorka už patří Spartě. Pražané dotáhli přestup svého odchovance, na kterého využili klauzuli o zpětném odkupu. Třiadvacetiletý stoper či defenzivní záložník se vrací na Letnou po roce a půl a podepsal smlouvu do léta 2020. K týmu se připojí v pondělí, na jaře ho však čeká rekonvalescence po operaci kolena.

David Hovorka v dresu Liberce
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"David je válečník. Nesnáší, když jeho tým prohrává. Pro kluky kolem sebe je ochotný obětovat cokoli. Takové hráče mám rád. Navíc je náš, vyrostl tady," řekl sportovní manažer a trenér Sparty Tomáš Požár, který Hovorku k návratu přesvědčil.

"Líbila se mi vize, kterou mi představil pan Požár. Bavili jsme se o plánech do budoucna a mém uplatnění ve Spartě. A to mě přesvědčilo. V klubu mám osobní historii, prošel jsem mládeží, pro mě je to teď nová výzva a krok dopředu," uvedl Hovorka pro klubový web Sparty.

Hovorka odešel ze Sparty do Liberce v létě 2015 a pod trenérem Jindřichem Trpišovským, který ho vedl i během hostování na Žižkově, si vybojoval pevné místo v základní sestavě. V listopadovém utkání Evropské ligy na hřišti Fiorentiny si však poranil přední zkřížený vaz v koleni. V první lize má na kontě 36 zápasů a tři vstřelené branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články