Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Návrat domů. Torres bude rok a půl hostovat v mateřském Atlétiku

Madrid – To, o čem se spekulovalo v posledních dnech, se stává skutečností. Fernando Torres se vrací do Atlétika Madrid. Do mateřského klubu přichází na hostování do konce sezony 2015/16 z AC Milán, které jej v sobotu získalo z Chelsea na přestup. Torres v italském celku na podzim hostoval, ale příliš se mu nevedlo. V 10 ligových startech dal jediný gól.

Fernando Torres v dresu Atlétika Madrid (vlevo) v zápase se Zlínem
zdroj: ČTK/AP

Třicetiletý útočník se po sedmi a půl letech vrací tam, kde vstoupil do velkého fotbalu a kde se už v 18 letech stal kapitánem prvního týmu. Ve 244 zápasech v červenobílém dresu Atlétika nasázel 91 gólů.

"V roce 2007 začala ve Španělsku krize a Fernando i my jsme se tehdy rozhodli jít každý svou cestou. Pro obě strany to bylo dobré rozhodnutí. Nyní se konečně znovu setkáváme," řekl pro klubový web ředitel Atlétika Miguel Ángel Gil Marín. "Chceme se udržet na sportovní úrovni posledních sezon a Fernando nám k tomu nepochybně pomůže," dodal.

Střelecké schopnosti prokázal ještě v dalším angažmá v Liverpoolu. Hned v první sezoně v Premier League zazářil 24 trefami a v tabulce střelců skončil druhý za tehdejší hvězdou Manchesteru United Cristianem Ronaldem. Gólové tempo udržel i v následujících měsících a stal se nejrychlejším autorem 50 ligových tref v historii liverpoolského klubu.

Od přestupu do Chelsea v roce 2011 však jeho forma vadne. Mistr světa a Evropy si přesto udržel místo v národním týmu. Teď z Torrese čiší víra v to, že získá zpět někdejší lesk. "Konečně jsem doma. Díky všem, kteří mi pomohli splnit tenhle sen," napsal na Twitteru poté, co Atlético potvrdilo přesun na svých internetových stránkách.

Smlouva o přestupu do Milána vejde v platnost 5. ledna, kdy se v Itálii otevře přestupový trh. A hned dva dny nato se může Torres objevit ve staronovém působišti v prvním soutěžním zápase. Nemůže k tomu mít lepšího soupeře - v osmifinále Španělského poháru jeho klub narazí v repríze květnového duelu o triumf v Lize mistrů na městského rivala Real.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články