Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Návrat bývalého kapitána. Zlín získá z Boleslavi kanonýra Železníka

Zlín – Cesty Lukáše Železníka a fotbalistů Zlína se po roce a půl opět potkávají. Sedmadvacetiletý střelec končí v Mladé Boleslavi a přestoupí do svého mateřského celku, kterému by měl pomoci v základní skupině Evropské ligy. Podrobnosti připravujeme.

Slavící Lukáš Železník
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Sedmadvacetiletý útočník Železník opustil Zlín vloni v lednu, kdy přestoupil do pražské Slavie. Tam se ale brzy vážně zranil a v silné konkurenci se neprosadil, takže letos v zimě zamířil do Mladé Boleslavi.

"Včera večer jsme se s Mladou Boleslaví domluvili. Nyní už je potřeba jen dotáhnout technické záležitosti jeho návratu," řekl sportovní manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Železník se stane čtvrtou letní posilou Zlína. "Ševci", kteří díky výhře v domácím poháru postoupili do základní skupiny Evropské ligy, už angažovali Lukáše Bartošáka, Adnana Džafiče a Pabla Podia. Na hostování by pak mohl přijít ze Slavie Gino van Kessel a klub má údajně zájem i o Petra Jiráčka či Ubonga Ekpaie.

Železník ve Zlíně zahájil profesionální kariéru. V klubu strávil šest let, zažil postup do první ligy a byl i kapitánem týmu. V lize má na kontě 37 utkání a 11 vstřelených branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články