Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Naštvaný trenér Slováků Griga: Pekarík nám prohrál zápas

Olomouc - Rozhořčení na nejvyšší míru netajil po debaklu 0:3 s českým týmem kouč slovenských fotbalistů Stanislav Griga. V Olomouci jej prý hluboce zklamal přístup jeho hráčů, kteří podle něj nedocenili význam prestižního duelu, byť šlo "jen" o přípravný zápas. Griga naopak ocenil, jak si Češi vedli bez mnoha zraněných hráčů.

"Naši hráči utkání pojali jako pouťový zápas, jehož smysl vůbec nepochopili. Zatímco Češi k tomu přistoupili prestižně, výborně se pohybovali a vyhrávali osobní souboje. Zvítězili naprosto zaslouženě. Dnes by porazili i silnější tým, než jsme byli my," uvedl po utkání Griga. Své rozladění netajil. Nedovedl si vysvětlit bázlivé vystoupení svého týmu. "Tohle byl sice přípravný zápas, ale stále velké derby. To se vyhrává srdcem a emocemi. To nebyl náš případ," litoval Griga.

Zkritizoval obránce Petera Pekaríka, jehož po řadě chyb stáhl ze hřiště už po 17 minutách. "Prohrál nám zápas," řekl nevybíravě Griga na adresu obránce, přes kterého se valily české útoky. Grigu naopak Češi nadchli. "Třeba Darida byl fantastický. Je neskutečné, kolik balonů dokázal uhrát," chválil Griga plzeňského záložníka.

Ocenil i to, jak se domácí vyrovnali s mnoha absencemi ve svém středu. "Čechům chybělo asi osm zraněných hráčů, ale nebylo to znát. Noví hráči dokázali mezery zacelit. Nebyl třeba rozdíl mezi Rezkem a Krejčím, který dnes debutoval. Ukázalo se, že Češi mají širší kádr než my," řekl Griga. Slováci se naopak prý nedokázali vypořádat s absencí liverpoolského obránce Martina Škrtela. "Chyběl nám na hřišti, ale i v kabině. On je tím hráčem, který by se nevzdal ani po tom nepovedeném úvodu," dodal bývalý kouč Liberce, Sparty a Žižkova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články