Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nástupcem Sionka ve funkci manažera "lvíčat" se stal Zápotočný

Novým manažerem národního týmu do 21 let byl jmenován bývalý reprezentant Tomáš Zápotočný. Do funkce ho schválil výkonný výbor Fotbalové sociace ČR jako nástupce Libora Sionka, který se už dříve přesunul k A týmu.

Tomáš Zápotočný
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Zápotočný bude spolupracovat s trenérem Karlem Krejčím. První akcí pro ně bude březnové soustředění ve Španělsku s přípravnými zápasy s Islandem a Mexikem.

"Tomáše znám velmi dlouho. Během kariéry si získal velký respekt a je to hlavně charakterní člověk, na kterého je spolehnutí za všech okolností. I když je na funkcionářském poli nováčkem, nepochybuji, že se brzy rozkouká a hodně nám pomůže," řekl Krejčí.

Osmatřicetiletý Zápotočný patřil k výrazným osobnostem české ligy, kde nastupoval za Příbram, Drnovice, Liberec, Spartu a Ostravu. Na kontě má dva mistrovské tituly, 239 odehraných zápasů a 28 branek. Působil také v zahraničí - v Udine, Besiktasi Istanbul a Bursasporu. Čtyřikrát si zahrál za reprezentaci a po loňském konci kariéry začal pracovat jako asistent trenéra v Příbrami.

"Nedávno jsem ukončil aktivní kariéru a moc si považuji toho, že u fotbalu můžu dál zůstat, a ještě navíc u národního týmu. Moc se těším, že budu nablízku perspektivním hráčům a uděláme společně všechno, abychom jim vytvořili dobré podmínky a byli úspěšní," uvedl Zápotočný.

Věří, že v začátcích bude moci čerpat zkušenosti od Sionka, s nímž se zná ze Sparty. "Jdu trochu do neznáma, ale jak jsem přistupoval k hráčské kariéře, udělám všechno, abych se zlepšoval i na této úrovni. Rád se budu učit," dodal Zápotočný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články