Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Náskok Neapole před Interem se snížil na bod. Zima odehrál celé utkání a Turín remizoval

Neapol nadále vede Serii A, po zaváhání v Sassuolu (2:2) však už pouze o bod před Interem Milánem, který porazil Spezii 2:0. One man show si z utkání 15. kola mezi Atalantou a Benátkámi udělal Mario Pašalič. Chorvatský fotbalista nastřílel hattrick a pomohl domácím k jasné výhře 3:0. Hellas Verona i s Antonínem Barákem remizoval s Cagliari 0:0. Juventus zvítězil na hřišti poslední Salernitany 2:0. David Zima odehrál celé utkání za Turín, který doma ztratil vedení a remizoval s Empoli 2:2. Lazio předvedlo málovádanou přestřelku s Udine, výsledek byl 4:4 a dvě červené karty.

Lorenzo Insigne
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Fabio Sasso

Neapoli získali po přestávce Fabián Ruiz a Dries Mertens dvougólové vedení, ale Sassuolu se podařilo srovnat. V 89. minutě skóroval na 2:2 hlavou Gian Marco Ferrari. Domácí se dokonce v nastaveném čase radovali z třetího gólu, ten ale nebyl po konzultaci s videem uznán kvůli útočnému faulu.

Inter vyhrál pod pod trenérem Simonem Inzaghim v Serii A poprvé tři zápasy po sobě. Mistra na San Siru ve 36. minutě poslal do vedení Gagliardini. Krátce po změně stran domácí Correa ještě trefil břevno, ale v 58. minutě už přidal pojistku favorita Martínez proměněnou penaltou po ruce Hristova.

Jednadvacetiletý obránce Zima odehrál celé utkání ve stoperské trojici "Býků" poprvé od 2. října a derby s Juventusem.

Turín vstoupil do utkání skvěle a v 15. minutě vedl po Pobegově dorážce a Pjacově technické střele k tyči o dvě branky. Po půlhodině hry ale stáhl Singo unikajícího Di Francesca, viděl červenou kartu a domácí dohrávali o deseti.

Vzápětí navíc snížil po rohovém kopu Romagnoli a nováček soutěže po změně stran vytěžil z tlaku vyrovnání. Střídající La Mantia si naskočil na centr z levé strany a premiérovou trefou v sezoně zajistil svému týmu bod.

Empoli se tak udrželo v tabulce na 11. místě. Turín přišel o třízápasovou vítěznou sérii na svém stadionu a je třináctý.

Verona remizovala, Barákův pokus se neujal

Fotbalisté Verony nevyhráli druhý ligový zápas po sobě. Proti bojovnému Cagliari si vytvořili několik příležitostí, ale naráželi na spolehlivého brankáře Radunoviče. Toho nepřekonal v 57. minutě ani Barák, jehož technický pokus srbský gólman vyrazil. Při následné hlavičce Dawidowicze pomohla Radunovičovi tyč. 

Čtvrtý triumf v soutěži za sebou slavili hráči Bergama, kteří zvítězili 4:0 nad Benátkami. Svěřence trenéra Gasperiniho táhl především chorvatský záložník Pašalič, který vstřelil podruhé v jednom utkání Serie A tři branky. Skóre otevřel už po sedmi minutách a brzy přidal další gól. Po přestávce zvýšil náskok favorita Koopmeiners a v 67. minutě dovršil Pašalič hattrick. 

Fiorentina inkasovala před svými fanoušky se Sampdorií po čtvrt hodině hry, kdy se trefil Gabbiadini. Ještě do přestávky však domácí zápas otočili po brankách Callejóna, Vlahoviče a Sottila. Vlahovič pak vstřelil svou 12. branku v soutěži a upevnil si pozici nejlepšího střelce před desetigólovým Immobilem. 

Juventusu si proti Salernitaně připsali třetí vítězství z posledních čtyř ligových zápasů. "Stará dáma" vedla po 21 minutách, kdy se trefil Dybala. O sedm minut neuznali rozhodčí branku Chielliniho pro Keanův ofsajd, ale dvacet minut před koncem pojistil hostům tři body Morata.

Svůj první start v základní sestavě Milána ozdobil dvěma góly Junior Messias, jenž už minulý týden rozhodl o výhře nad Atléticem Madrid v Lize mistrů. Skóre otevřel v 10. minutě precizně provedeným přímým kopem veterán Zlatan Ibrahimovic a nastartoval Milán k výhře nad týmem, který vede slavná postava "rossoneri" Andrej Ševčenko. Vítěz LM a Serie A s Milánem se tak ani v třetím zápase na lavičce sestupem ohroženého Janova nedočkal vítězství.

Pátý AS Řím podlehl v Boloni 0:1 a klopýtnul po sérii dvou ligových výher. Utkání rozhodl ve 35. minutě Svanberg.

Velká přestřelka byla k vidění u římského druhého celku. Domácí Lazio prohrávalo s Udine v poločase 1:3, čtyři různí střelci se ale postarali o obrat, který dokonal v 79. minutě hlavou stoper Acerbi. To už oba celky hrály o deseti po červených kartách Patrica a Moliny. Hosté si ale nakonec odvezli alespoň bod, v deváté minutě nastavení srovnal na konečných 4:4 Arslan.

Oba týmy čekají tři ligová utkání na výhru. Lazio je na devátém místě, Udine čtrnácté.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Bergamo - Benátky 4:0 (7., 12. a 67. Pašalič, 57. Koopmeiners), Fiorentina - Sampdoria Janov 3:1 (23. Callejón, 32. Vlahovič, 45. Sottil - 15. Gabbiadini), Hellas Verona - Cagliari 0:0, Salernitana - Juventus Turín 0:2 (21. Dybala, 70. Morata), Boloňa - AS Řím 1:0 (35. Svanberg), Inter Milán - Spezia 2:0 (36. Gagliardini, 58. Martínez z pen.), Sassuolo - Neapol 2:2 (71. Scamacca, 89. Ferrari - 51. Ruiz, 59. Mertens), FC Turín - Empoli 2:2 (10. Pobega, 15. Pjaca - 34. Romagnoli, 72. La Mantia), Lazio Řím - Udine 4:4 (34. Immobile, 51. Pedro, 56. Milinkovič-Savič, 79. Acerbi - 17. a 32. Beto, 44. Molina, 90.+9 Arslan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články