Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Národní tým burcuje k podpoře manifestem 12. hráče

Praha - Čeští fotbalisté doufají, že jim v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy se Španělskem pomohou ve velké míře fanoušci, které se snaží sdružit nový projekt - 12. hráč české fotbalové reprezentace. Jeho cílem je vytvořit v ochozech pozitivní atmosféru, kvůli čemuž vznikl manifest fanouška národního týmu.

Ilustrační foto

"Chceme dát dohromady všechny fanoušky, kteří pozitivně vnímají reprezentaci. Chceme jim dát podporu pro jejich fandění, pomoci zvýšit návštěvnost a motivovat hráče k pozitivní interakci s fanoušky," uvedl Jiří Nikodým, mluvčí projektu, na němž Fotbalová asociace ČR spolupracuje s Českou spořitelnou a s oficiálním fanklubem reprezentace. "Není to jen o tomto utkání se Španělskem, ale půjde o dlouhodobou záležitost. Snažíme se fanouškům naslouchat, proto jsme vytvořili manifest 12. hráče," dodal.

Mezi dvanácti body manifestu jsou například "Fotbal mám opravdu rád a záleží mi na něm" nebo "Fandím vždy! Bez ohledu na to, jestli se vyhrává nebo ne" či "Strhávám k fandění i ostatní". Dvanáctým hráčem se může stát kterýkoli fanoušek, který s manifestem souhlasí a přihlásí se na webu.

Za hráče manifest podepsal brankář Petr Čech, který se zavázal, že fotbalisté nechají na trávníku všechno. "Pro nás je publikum velice důležité. Chceme si atmosféru na stadionu užít. Bude záležet na tom, v jakém prostředí se bude hrát. Pokud budeme mít na své straně fanoušky, kteří nám v klíčových chvílích pomohou, tak může být domácí prostředí naše výhoda. Věřím, že lidi přijdou. Poslední domácí zápas může být klíčem k tomu, jestli budou mít fanoušci možnost jet s námi na baráž nebo na mistovství Evropy. Proto by měli přijít a pomoct nám to dokázat," burcoval Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace před Španělskem a manifest

Manifest 12. hráče české fotbalové reprezentace

1. Fotbal mám opravdu rád, záleží mi na něm.

2. Ctím úspěšnou historii českého fotbalu a není mi lhostejná jeho budoucnost.

3. Fandím vždy! Bez ohledu na to, jestli se vyhrává nebo ne.

4. Bojovnou hru dokážu ocenit úplně stejně jako vítězství.

5. Uznávám fair play na hřišti, v hledišti i v běžném životě.

6. Respektuji hráče, soupeře i jejich fanoušky.

7. Beru sport jako zábavu a hledám v něm to pozitivní a jedinečné.

8. Miluju atmosféru velkých utkání, kdy fandí celý stadion.

9. Strhávám k fandění i ostatní.

10. Nestydím se zazpívat si národní hymnu.

11. Hájím a podporuji české barvy na hřišti i mimo něj.

12. Úspěch našeho týmu je i mým úspěchem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články