Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Národní stadion se stavět nebude, Pelta chce rozšířit Eden

Praha - Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta už neuvažuje o výstavbě nového národního stadionu, ale o navýšení kapacity pražského Edenu. Uvedl rovněž, že je spokojen s podmínkami rámcové smlouvy o osamostatnění první a druhé ligy. Na dobré cestě podle něj je hledání nového sponzora pro nejvyšší soutěž.

Stadion Eden
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Pan Tvrdík před časem avizoval, že čínský majitel Slavie chce vstoupit do stadionu, proto s ním jednáme o možném zvednutí tribun o jedno patro, abychom měli kapacitu přes třicet tisíc," řekl Pelta.

"Eden má také jedno velké plus, protože si získal obrovské renomé UEFA," připomněl Pelta, že ve Vršovicích se mimo jiné hrál v roce 2013 Superpohár mezi Bayernem Mnichov a Chelsea a také se tam loni konalo mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Stadion v pražském Edenu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Nezatížili bychom státní rozpočet a navíc mít stadion, který by se vyprodal na dva, tři zápasy ročně, by nebylo rentabilní," uvedl. "Kdybychom zvedli kapacitu, tak mým pracovním snem je získat finále Evropské ligy," dodal.

Velký stadion by mohl stát i v Brně

Podle Pelty by navíc nemuselo skončit jen u Edenu, rád by měl další třicetitisícový stadion v Brně. "Zaslouží si to, protože Zbrojovka má obrovský potenciál," prohlásil funkcionář.

Osamostatnění ligy podle představ

Pelta uvedl, že je spokojen s podmínkami rámcové smlouvy o osamostatnění první a druhé ligy, ke kterému dojde od příští sezony. Soutěže bude místo FAČR řídit Ligová fotbalová asociace, která navíc za dva roky bude mít na starost i prodej televizních práv a marketing.

Asociaci za to bude ročně posílat sedm milionů korun. "Je to taková zpětná vazba na úrovni krajů, z nichž každý dostane půl milionu korun. Je to dobrá investice, protože abychom měli profesionální hráče, tak musíme mít na krajské úrovni peníze na jejich výchovu," prohlásil Pelta.

Sport
zdroj: ČT4

Nový sponzor ligy by mohl být znám už v dubnu

Už brzy by mohl Pelta oznámit jméno nového sponzora pro nejvyšší soutěž, kterého hledá od ledna, kdy Synot oznámil, že kvůli loterijnímu zákonu spolupráci s fotbalem ukončí.

"Jednání probíhají na české i zahraniční úrovni a mám z toho dobrý pocit. Začátkem dubna by mohlo být jasno," řekl Pelta. "Cítím, že název ligy má hodnotu a je to velká příležitost pro firmy, které se chtějí prosadit na území České republiky," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články