Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Nagelsmann se do Bayernu nevrátí, zůstává u německé reprezentace

Spekulace o budoucnosti trenéra Juliana Nagelsmanna jsou u konce. I nadále totiž povede německou fotbalovou reprezentaci. Šestatřicetiletý kouč, o jehož návrat usiloval Bayern Mnichov, prodloužil s národním svazem smlouvu do roku 2026.

Trenér německé reprezentace Julian Nagelsmann
zdroj: REUTERS autor: Leonhard Foeger

"Rozhodlo srdce. Je pro mě velká čest vést národní tým a naše nejlepší hráče," prohlásil Nagelsmann. "Teď nás čeká domácí mistrovství Evropy, na které se moc těšíme. Pak už začneme myslet na světový šampionát. Bude to výzva," dodal.

Nagelsmann se německé reprezentace ujal loni v září, kdy nahradil odvolaného Hansiho Flicka. Původní smlouva mu měla skončit po letošním Euru, nyní by měl u výběru setrvat do MS v roce 2026.

Prodloužením kontraktu Nagelsmann ukončil spekulace o možném návratu do Bayernu, s nímž získal v roce 2022 titul. Bavorský velkoklub hledá náhradu za Thomase Tuchela, který po sezoně v klubu skončí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov – Arsenal

Bayern si původně jako náhradu vyhlédl Xabiho Alonsa, ten však po zisku titulu zůstal v Leverkusenu. Podle médií má bavorský celek na seznamu také Zinédina Zidana, Roberta De Zerbiho z Brightonu, Unaie Emeryho z Aston Villy nebo kouče rakouské reprezentace Ralfa Rangnicka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články