Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nádvorník: Kdybychom nepustili Vaclíka, nesestoupíme

Praha - Kouč Viktorie Žižkov Roman Nádvorník má jasno. Tým, který po Martinu Pulpitovi přebíral před zimní přestávkou, by se v první lize udržel, kdyby do Sparty neodešel brankář Tomáš Vaclík. "Gólman je základ úspěchu, u něj to všechno začíná," tvrdí. Působení v nejvyšší fotbalové soutěži, které utla výhra Baníku Ostrava v Příbrami, chce zakončit důstojně a co nejdříve se vrátit zpět. Smlouvu má v pražském klubu ještě na rok.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V posledních zápasech se Viktorka zvedla, v neděli třeba vyhrála nad Českými Budějovicemi 2:0. Nádvorník tak lituje hlavně Vaclíkova odchodu. "Měli jsme ho udržet. Přišel Martin Ticháček z Plzně a tomu se v zápasech nedařilo tak, jak bychom si představovali," řekl v rozhovoru pro Lidové noviny.

Se sestupem však byl delší dobu smířený a ligu chce dohrát co nejlépe. Doufám, že k tomu hráči přistoupí jako proti Budějovicím a udrží si formu," uvedl Nádvorník, který dá šanci i některým fotbalistům z lavičky.

Nádvorník chce pro druhou ligu především udržet kostru týmu a vrátit se tak co nejrychleji zpět do první ligy. "Po výsledkově vydařenějším jaru bude o hráče zájem, což nám situaci neulehčí," zapřemýšlel. Do karet Žižkovu nehraje ani fakt, že se údajně zmítá v ekonomických potížích. Nádvorník však uklidňuje: "I v takových podmínkách se dá pracovat. Musíme se při hledání posil chovat rozumně."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články