Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Naděje pro Znojmo. Od ministerstva zřejmě dostane dotaci na stadion

Znojmo – Šance fotbalistů Znojma na to, že pokud se v lize udrží, budou ji hrát i příští rok, o něco vzrostla. Radnice jihomoravského města totiž zřejmě dostane od ministerstva školství dotaci 40 milionů korun na opravu městského stadionu, která je podmínkou pro udělení prvoligové licence pro další sezonu.

Sport
zdroj: ČT4

Schválením dotace se zabývala Národní rada pro sport, která podle mluvčí ministerstva školství Kláry Bílé doporučila ministerstvu finanční příspěvek znojemské radnici udělit.

Město se obrátilo na ministerstvo s žádostí o dotaci s tím, že rekonstruovaný stadion by využívali nejen fotbalisté, ale také další sportovci a mládež. Znojmo uvolnilo na opravu 29 milionů, ministerstvo požádalo o dalších 70 milionů. Dostane zřejmě 40 milionů, v úvahu tak připadá levnější varianta rekonstrukce za zhruba 70 milionů.

Město zatím přidělení dotace nepotvrdilo. "Starosta se vrací z Poslanecké sněmovny. Budeme se tím teď zabývat. Vyjádřit bychom se měli v pondělí," řekla mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Oprava je klíčová pro fotbalisty. Pokud se neuskuteční, klub bez ohledu na umístění v tabulce sestoupí z nejvyšší soutěže. Znojemský celek obdržel na tuto sezonu výjimku s tím, že do 30. června musí jeho stadion splňovat prvoligové normy. Ve středu klub nedostal licenci pro první ligu, proti jejímu neudělení se může odvolat.

Stadion má v tuto chvíli hotový nový trávník, vyhřívání už je položené, pouze není napojené na kotelnu. Zbývá instalovat umělé osvětlení, zrekonstruovat tribuny a osadit místa sedačkami.

"To, že by městu měla být přidělena dotace, musí být obrovským impulzem pro hráče. Doufáme, že se začne brzo stavět. Bude to na knop. Kdysi jsem se bavil s firmou, která to měla dělat, a potřebovali by na to dva měsíce," řekl Hodák. "Je třeba možnost odehrát první dva zápasy venku, samozřejmě by záleželo na asociaci. V první řadě se musíme ale zachránit," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ministerstvo školství poskytne Znojmu dotaci na stadion
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články