Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadávky, lokty a šéf FIFA na prázdném stadionu. Bylo to jako válka, líčili Jihokorejci zápas v KLDR

Výsledek až na druhém místě. Jako válku líčili jihokorejští fotbalisté zápas kvalifikace mistrovství světa s KLDR v Pchjongjangu, který neviděli diváci na stadionu ani v televizi. Podle útočníka Tottenhamu Son Hung-mina mohli být hostující hráči rádi, že vypjaté utkání přežili ve zdraví. Jihokorejská federace zvažuje, že kvůli okolnostem zápasu, který skončil bez branek, podá stížnost k FIFA.

zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

"Soupeři byli hodně hrubí a občas tam lítaly opravdu drsné nadávky. Bylo těžké se soustředit na hru, když myslíte hlavně na to, abyste nepřišli k nějakému zranění. Je to úspěch, že jsme se z takového zápasu vrátili ve zdraví," řekl Son Hung-min novinářům na letišti v Soulu. "Venkovní zápasy nejsou vždycky příjemné a naši hráči i doprovod si užili své," dodal k utkání. Hosté si stěžovali také na ubytování.

Týmy obou znesvářených zemí se na severokorejské půdě utkaly po téměř 30 letech. "Bylo to jako válka," uvedl místopředseda jihokorejské fotbalové asociace Čche Jong-il. "Používali všechno od loktů přes ruce po kolena, aby naše hráče zastavili. Něco takového jsem při fotbale ještě neviděl. Když jsem k domácím mluvil, ani se na mě nepodívali, natož aby reagovali," řekl funkcionář. Rozhodčí v zápase udělili jen čtyři žluté karty - dvě na každé straně.

Jen nekvalitní záznam na DVD

Na utkání výběrů dlouhodobě znepřátelených zemí neměli přístup fanoušci ani jihokorejští novináři, nevysílala ho žádná televize. Severní Korea, jejíž média o duelu vůbec neinformovala, poskytla hostům pouze záznam utkání na DVD. Ten se měl v Jižní Koreji vysílat dnes, ale kvůli špatné kvalitě ho nakonec televize do programu nezařadila.

S napětím očekávaný zápas navštívil šéf FIFA Gianni Infantino, který litoval, že na stadionu pro 50 tisíc diváků nebyli žádní fanoušci. "To nás překvapilo, stejně jako některé problémy s televizním přenosem a vízy a umožněním přístupu pro zahraniční novináře," uvedl Infantino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články