Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nabídku Chelsea jsem nemohl odmítnout. Lampard bude úspěšný, věří Čech

Už osm měsíců to bude od chvíle, kdy si naposledy v soutěžním utkání stoupl do brány. Na porážku od Chelsea ve finále Evropské ligy už ale Petr Čech úspěšně zapomíná. Právě pro její barvy totiž pracuje, nyní ovšem jako člen vedení klubu.

Od Chelsea dostal ve finále v ázerbájdžánském Baku čtyři góly a jen těžko skrýval zklamání. Pouhý měsíc nato se už coby funkcionář hlásil opět ve službách klubu ze Stamford Bridge, se kterým dosáhl na anglické tituly i vítězství v Lize mistrů.

"Někdy prostě životní situace přijdou takové, jaké přijdou. Já jsem měl tuhle obrovskou nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout. Nebyl v tom žádný velký problém," říká nynější poradce sportovního a technického úseku Chelsea.

Tu trénuje bývalý Čechův spoluhráč Frank Lampard, v Premier League bude hrát uź jen o třetí místo, v osmifinále Ligy mistrů narazí na mnichovský Bayern.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Čech již vede kompletně jiný fotbalový život

"Bude velmi úspěšný a jsem samozřejmě rád, že jsem jedním z těch lidí, kteří mu v tom, doufejme, pomohou," věří Čech.

Kromě fotbalu a marketingových aktivit naplňuje život devítinásobného nejlepšího českého fotbalisty i hokej – v nižší anglické soutěži už odchytal pět zápasů.

"Ačkoli se to nezdá, role brankáře v hokeji je podobná té ve fotbale. Daří se mi, jsem spokojen, nastupuji ale za rezervní tým, který hraje třetí ligu, takže bych to nepřeceňoval," uzavírá Čech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články