Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nabídka od Příbrami pro mě byla šok, přiznává Valachovič

Dvakrát byl v klubu jako asistent, ale když přišla trenérská nabídka, byl v šoku. Jozef Valachovič připustil, že jej nabídka vést příbramský klub po odvolání Pavla Horvátha zaskočila. Slovenský kouč primárně o záchraně nepřemýšlí a soustředí se na sobotní zápas 24. kola s Brnem.

"Oslovil mě (prezident klubu) Jarda Starka, známe se nějakou dobu a byli jsme spolu v kontaktu, i když jsem tu už delší dobu nepůsobil. Dal mi nabídku. Samozřejmě že to pro mě byl takový šok, který jsem potřeboval trochu strávit, promluvit si s rodinou," řekl Valachovič v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Nebylo to ani o tom, že jsem se rozmýšlel, zda nabídku příjmu, spíš o tom, jak se sem dostat, protože jsem byl smluvně vázaný na Slovenském fotbalovém svazu. Ten proces trval asi čtyři dny," doplnil pětačtyřicetiletý trenér, jenž jako hráč získal mistrovské tituly s Libercem, Rapidem Vídeň a Slovanem Bratislava.

Příbramští prohráli poslední čtyři ligové zápasy, dvanáctkrát po sobě nezvítězili a na první místo zajišťující záchranu ztrácejí v tabulce sedm bodů. Do konce sezony zbývá 11 kol. Tým od Litavky možná v klíčovém utkání jara přivítá šestnácté Brno a v případě výhry Zbrojovku bodově dostihne.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Určitě mám nějakou vizi, kterou bych sem chtěl přinést a naplnit. Ale v první řadě nepřemýšlím o záchraně a o tom, co bude po 34. kole. Máme před sebou v sobotu Brno. Moje úloha je, abych se svým realizačním týmem chlapce připravil, aby se na Brno těšili a doma to zvládli," upozornil Valachovič.

Je pro něj pozitivní, že příbramské prostředí zná z minulých angažmá, kdy v letech 2012 až 2014 dělal asistenta Karolu Markovi, Petru Čuhelovi, Františku Strakovi a v roce 2015 Pavlu Tobiášovi. "Poznal jsem tu fajn lidi, kteří se nemění. Jsem za to rád a pevně věřím, že tu dokážeme něco spolu nastartovat," konstatoval bývalý slovenský reprezentant.

"Tento první týden je samozřejmě takový delší a náročnější. Já s realizačním týmem i hráči trávíme víc času na stadionu. Máme určitě hodně věcí, které jim chceme říct. Nejde to všechno naráz a trvá to nějaký čas," dodal Valachovič. Jeho asistenty budou krajan Ján Murár a dosavadní šéftrenér příbramské mládeže Daniel Huňa. Valachovič má pokračovat na lavičce Středočechů i v případě sestupu do druhé ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články