Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na výhru Arsenalu zareagoval Manchester City, Villu srazil hattrickem Foden

Arsenal se zase posunul do čela Premier League. Kanonýři doma porazili ve 31. kole anglické ligy Luton 2:0 a tabulku vedou o bod před Liverpoolem, který má stejný zisk jako třetí Manchester City. Citizens si poradili s Aston Villou 4:1 hlavně díky hattricku Phila Fodena. Duel mezi Brentfordem a Brightonem skončil bezbrankovou remízou.

Fotbalisté Manchesteru City slaví gól
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Arsenal v nedělním šlágru remizoval 0:0 na hřišti Manchesteru City a v lize nezvítězil po osmi zápasech, proti osmnáctému Lutonu ale znovu zabodoval naplno. V 24. minutě si Ödegaard vyměnil míč s Havertzem a zakončil na přední tyč. Kapitán Gunners dal poslední tři góly v lize nováčkům, v únoru se trefil proti Burnley a v březnu proti Sheffieldu.

Krátce před pauzou si Hašioka srazil do vlastní sítě střílený centr a po změně stran už se Luton do zápasu nedokázal vrátit. Na vítězství tak čeká už 11 soutěžních duelů, venku prohrál potřetí za sebou.

Duel Manchesteru City s Aston Villou sliboval souboj dvou nejlepších střelců soutěže, domácí kanonýr Haaland (18 gólů) ale zůstal jen na lavičce a hostujícího Watkinse (16 gólů) nepustilo do hry zranění. V úvodu je zastoupili Rodri s Duránem, od stavu 1:1 už skóroval pouze Foden.

Třiadvacetiletý anglický reprezentant se trefil nejprve na konci první půle z přímého kopu, v 62. minutě přidal o tyč druhý zásah a druhý hattrick v ročníku završil záhy prudkou ránou pod břevno. Foden má na kontě 14 gólů v Premier League a prožívá střelecky nejvydařenější sezonu.

Anglická fotbalová liga – 31. kolo:

Arsenal – Luton 2:0 (24. Ödegaard, 44. vlastní Hašioka), Brentford – Brighton 0:0, Manchester City – Aston Villa 4:1 (45.+1, 62. a 69. Foden, 11. Rodri – 20. Durán), Nottingham – Fulham 3:1 (9. Hudson-Odoi, 19. Wood, 45.+3 Gibbs-White – 50. Adarabioyo), Newcastle – Everton 1:1 (15. Isak – 88. Calvert-Lewin z pen.), Burnley – Wolverhampton 1:1 (37. Bruun Larsen – 45.+3 Ait-Nouri), Bournemouth – Crystal Palace 1:0 (79. Kluivert), West Ham – Tottenham 1:1 (19. Zouma – 5. Johnson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články