Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na úvod ligy sebral Plzni body Liberec, Sparta nezaváhala

Plzeň - Hráči plzeňské Viktorie vstoupili po loňském ligovém triumfu do nové sezony duelem se Slovanem Liberec. V prvním poločase oboustraně pohledného utkání padly hned tři branky. Nejdříve v 16. minutě rozvlnil střelou z dálky libereckou síť Rajtoral, za deset minut ale srovnal skóre hlavičkou k tyči Breznaník. Ve 36. minutě vrátil chytrou tečí znovu Plzni vedení Bystroň, těsně po začátku druhé půlky ale srovnal po dorážce Štajner na konečných 2:2. Nový kouč Liberce Jaroslav Šilhavý tak prožil úspěšný návrat do míst, kde před třemi léty krátce trénoval. Liberec od úvodu potvrzoval, že nepřijel na rozdíl od většiny týmů do Plzně pouze bránit. Přestože nastoupil k prvnímu duelu nové sezony, zatímco Viktoria už odehrála čtyři soutěžní zápasy, nebyl rozdíl v rozehranosti patrný.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Rozhodčí: Zelinka - Chytil, Pelikán. ŽK: Horváth, Čišovský - Vácha, Nezmar. ČK: 86. Čišovský. Diváci: 3740.

Teplice otočily zápas v Ostravě a do sezony vstoupily výhrou 4:3. Ani dvougólová ztráta fotbalisty Teplic v letošní prvoligové premiéře nepoložila, v Ostravě obrátili stav z 1:3 na 4:3 a kouč Petr Rada tak mohl oslavit vítězný návrat na lavičku severočeského klubu. Baníku k domácí výhře nestačily ani tři góly, stejně jako v závěru přípravy ho zradila katastrofální defenzíva.

Baník Ostrava - FK Teplice 3:4 (3:3)

Rozhodčí: Královec - Vysloužil, Kocián. ŽK: Matula (Teplice). Diváci: 4458.

Přesná koncovka v závěrečné půlhodině zápasu vynesla fotbalistům Příbrami po vítězství 3:2 v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem nečekaně úspěšný vstup do nového ligového ročníku. Slovácko se předhánělo v zahazování vyložených příležitostí, hosty podržel výborný brankář Hruška.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:3 (0:0)

Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Volešák, Kordula - Hejda, Ricka. Diváci: 4823.

Fotbalisté pražské Sparty vkročili do nového ligového ročníku nedělní výhrou 4:2 na půdě Českých Budějovic. Na úspěchu letenských měl hlavní podíl záložník Vacek, který se trefil hned dvakrát. Na něj pak střelecky navázali Kweuke se Zápotočným. Jihočechům k bodům nepomohly ani trefy Ondráška a Otepky, a tak jejich trenérovi Jiřímu Kotrbovi nevyšla obnovená premiéra na ligové lavičce, kde se dnes objevil po čtyřech letech. Sparta na jihu Čech vyhrála po třech letech.

České Budějovice - Sparta 2:4 (0:1)

Branky: 55. Ondrášek, 82. Otepka - 42. a 65. Vacek, 52. Zápotočný, 79. Kweuke. Rozhodčí: Paták - Košec, Pospíšil. ŽK: Rýdel - Řepka. Diváci: 6029.

Ligový nováček ze Žižkova vstoupil do sezony porážkou v Hradci Králové 0:1. Rozhodující gól zápasu vstřelil ve 31. minutě Štěpán. Žižkov už v první půli znatelně zaostával. Soustředil se prakticky jen na defenzivu, za prvních pětačtyřicet minut vystřelil pouze jednou. V týmu Viktorie vyčníval pouze gólman Vaclík, jednička reprezentace do jedenadvaceti let držela šance hostů na úspěch v prvním kole.

Hradec Králové - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)

Branka: 31. Štěpán. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Urban. ŽK: Černý, Hochmeister - Sivrič, Čermák, Folprecht. Diváci: 5820.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články