Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na stavbě stadionu v Sao Paulu zemřeli dva lidé

Sao Paulo - Na stavbě již téměř hotového stadionu Itaquerao zemřeli dva lidé. Nehodu způsobil padající jeřáb. Aréna v Sao Paulu má být v příštím roce dějištěm zahajovacího zápasu a pěti dalších utkání mistrovství světa včetně semifinále. Počet mrtvých potvrdily místní úřady.

Rozestavěný stadion Itaquerao v Sao Paulu
zdroj: ČTK/AP

Stadion měl být podle původních plánů dokončen v prosinci, ale při nehodě utrpěla závažné poškození východní tribuna a její střecha.

Neštěstí se stalo kolem poledne místního času, kdy na staveništi bylo méně dělníků než obvykle. Pětisettunový jeřáb měl údajně umístit na tribunu poslední část střechy. Práce poté byly okamžitě zastaveny.

Stadion s kapacitou téměř 70 000 diváků by tak nemusel být hotov do prosincové uzávěrky, kterou mezinárodní fotbalová federace FIFA pro všechna dějiště turnaje požaduje. Šampionát začne 12. června, hrát se bude na 12 brazilských stadionech.

Brazílie je s výstavbou stadionů pro MS pozadu za časovým rozvrhem. To se týkalo také stadionu Itaquerao, na němž se podle původních předpokladů měl hrát už letošní Pohár FIFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články