Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na slovenské lavičce zůstává Tarkovič. Podepsal smlouvu do konce příštího roku

Hlavním trenérem slovenské reprezentace zůstává Štefan Tarkovič. Po postupu na Euro 2021 podepsal smlouvu do prosince příštího roku. Rozhodl o tom výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu (SFZ).

Slovenský kouč Štefan Tarkovič
zdroj: ČTK/AP/Peter Morrison

"Volba byla jednohlasná. Ve hře nebyl jiný kandidát. Smlouvu podepsal do konce prosince 2021. V případě účasti v baráži na mistrovství světa bude smlouva platná do konce března 2022 a v případě postupu na mistrovství do konce šampionátu. Pokud tým postoupí na MS 2022, tak SFZ může využít jednostrannou opci na další kvalifikační cyklus," řekl v rozhovoru pro web SFZ jeho předseda Ján Kováčik.

Sedmačtyřicetiletý Tarkovič v říjnu dočasně nahradil českého kouče Pavla Hapala, který byl odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům. Nový trenér v listopadu s mužstvem vyhrál finále baráže o Euro v Severním Irsku 2:1 po prodloužení.

Slováci na evropský šampionát, který byl kvůli pandemii koronaviru o rok odložen, postoupili podruhé za sebou. Ve druhém ročníku Ligy národů ale sestoupili z druhé výkonnostní skupiny. V závěrečném zápasovém bloku sice porazili doma Skoty 1:0, potom ale podlehli v Plzni Čechům 0:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Slovensko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články