Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Rusy s Koubkem. Hrozně se těším, je to výzva, říká brankář

Vyprodaný stadion a soupeř, proti němuž většina českých sportovců nemá potřebu se zvlášť motivovat. To by mělo být zárukou, že přípravné fotbalové utkání Rusko - Česko nebude postrádat potřebný náboj. Ruská sborná hostila nedávno skončený světový šampionát a překvapivě v něm došla až do čtvrtfinále. Utkání můžete sledovat živě na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 17.35.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Český výběr ztratil ve čtvrtek v nastaveném čase v Uherském Hradišti zápas 1:2 v Lize národů s Ukrajinou a hlavně výkon v prvním poločase nestál za moc, takže je co napravovat. V nové soutěži, která je dodatečnou kvalifikací na Euro, si tým trenéra Karla Jarolíma zkomplikoval boj o prvenství ve tříčlenné skupině B1, kde vedle Ukrajiny hraje ještě Slovensko. Právě na Slovensku se reprezentace představí v říjnu, teď ji ale čeká prověrka v Rusku.  

"Porážka s Ukrajinou je nepříjemná, ale je třeba se z toho oklepat. Čeká nás další utkání, sice v uvozovkách jen přátelské, ale to nic nemění na tom, že se na něj musíme dát dohromady a co nejlépe se připravit. A brát to i jako přípravu na zápasy, které nás čekají v říjnu," řekl novinářům kouč českého týmu. "Budeme chtít nějakým způsobem odčinit ten prohraný zápas. Víme, že Rusko je velice dobrý soupeř, který předvedl super výsledky na mistrovství světa. Určitě ale do toho půjdeme s vítěznou mentalitou a chceme něco uhrát," doplnil záložník Jakub Jankto.  

"Viděl jsem Rusy hrát na mistrovství světa. Je to kvalitní mančaft a tím, že v Rusku bylo mistrovství světa, to tu určitě zanechalo nějakou stopu. Takže myslím, že zápas bude mít dobré parametry," řekl český záložník Michal Trávník.  

Zatímco český tým prohrál tři z letošních pěti zápasů, Rusko je v poslední době ve formě. Svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova v létě nečekaně došli na domácím světovém šampionátu až do čtvrtfinále, kde až na penalty podlehli pozdějšímu finalistovi - Chorvatsku. Pohodu si sborná přenesla i do startu Ligy národů, v níž v pátek zvítězila v Turecku 2:1.  

Rusům přitom oproti šampionátu chybí několik hráčů včetně hvězd Alexandra Golovina s Alanem Dzagojevem. Čerčesov navíc před pondělním zápasem poslal domů kvůli zdravotním problémům Fjodora Kudrjašova s autorem vítězného gólu Arťomem Dzjubou.  

"Jsme na správné cestě. Potřebujeme v těchto výkonech pokračovat. Věřím, že to předvedeme i proti Česku," uvedl Čerčesov. "Češi měli vždy silný tým, takže jsem přesvědčen, že to předvedou i teď," dodal na tiskové konferenci.  

Zápas by měl v Rostově sledovat vyprodaný stadion, který pojme přes 40 tisíc diváků a byl dostavěn až letos před šampionátem. "Jsem rád za každou kvalitní zápasovou konfrontaci, kterou zápas s Ruskem stoprocentně nabídne. Fotbal se opět dostává v Rusku do popředí zájmu. O to je cennější, že si pozvali k přípravnému utkání právě nás," uvedl Jarolím.  

"Je to pro nás výzva po tom nevydařeném výsledku se zvednout a pokusit se být Rusku vyrovnaným soupeřem. Na zápas se hrozně moc těším. Není tolik zápasů, kdy na vás přijde 40 tisíc lidí a hrajete proti skvělému mančaftu, který sice není úplně top v Evropě, ale bylo vidět, že šlapou a hrají týmově," prohlásil brankář Tomáš Koubek, jenž by měl tentokrát dostat šanci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články