Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na reprezentaci jsem už nemyslel, přiznal Řezník. Spoluhráčů se ptal, co s sebou

Se zdravím si užil svoje a časté zranění byly jedním z důvodů, proč Radim Řezník naskočil za reprezentaci pouze v září 2014 v přípravě s USA. Nyní osmadvacetiletý bek Plzně dostal další šanci, s kterou podle vlastních slov už nepočítal. Na turnaji v Kataru se proto chce pořádně předvést a zabojovat o stálé místo.

"Určitě jsem za to rád. Za pana trenéra Vrby jsem na pár srazech byl, potom bohužel přišlo to zranění. Já jsem nad tím ani neuvažoval, že by byla reprezentace. Jsem hlavně rád, že jsem zdravý, nastupuji v klubu a daří se mně i Plzni," řekl Řezník.

V přípravných zápasech proti Islandu a domácímu Kataru by měl od trenéra Karla Jarolíma dostat šanci, protože v nominaci chybí obvyklí praví obránci Pavel Kadeřábek a Theodor Gebre Selassie. "Doufám, že nějaký prostor dostanu a něco ukážu. Dřív jsem se spíš soustředil, abych hrál v klubu, zvlášť když tady byl 'Kadeř' a 'Gebre' a dejme tomu další hráči. Teď se naskytla ta možnost, takže jsem za to rád," uvedl bývalý hráč Ostravy.

U plzeňských a nyní i reprezentačních spoluhráčů Michaela Krmenčíka a Jana Kopice se informoval, jak to v současném národním týmu chodí. "Když jsme odjížděli, tak jsem se ptal, co si mám zabalit. Říkali, ať si toho moc neberu. Kopačky, chrániče a takovéhle věci. Kluci už tu jsou nějakou dobu a jsou ostřílenější," podotkl s úsměvem Řezník.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Katarem, pozvánku dostal i Řezník

Po zranění předního zkříženého vazu v koleni v únoru 2015 se dlouho dával dohromady a čekal na šanci. Po letním návratu trenéra Pavla Vrby do Plzně se ale opět zařadil mezi opory a odehrál většinu zápasů.

"Asi po tři čtvrtě roce jsem začal hrát za juniorku. V té době ještě byla farma Domažlice, byl jsem rád, že jsem mohl hrát aspoň tak. Postupně jsem se do toho dostával. Za trenéra Krejčího všechno šlapalo, kluci hráli dobře a pak bylo těžké se tam dostat. Za trenéra Pivarníka jsem něco odehrál, něco ne. Od trenéra Vrby cítím důvěru, doufám, že mu to splácím a jsem rád, že hraju," řekl Řezník.

V neděli nechyběl v sestavě proti Slavii a ve šlágru 13. ligového kola pomohl k výhře 1:0. "Možná už to vypadalo, že bude remíza. Ale tyhle zápasy jsou o jednom gólu. To samé bylo na Spartě. Buď bychom ho dali my, nebo Slavie. Zaplaťpánbůh to Dan (Kolář) trefil a pak už jsme si ten konec docela pohlídali. Takže radost veliká," vrátil se k utkání krajní obránce.

Těší ho, že Viktoria od začátku ligové sezony vyhrála všech 13 kol a suverénně kráčí k mistrovskému titulu. "Nechtěli jsme to nějak řešit, když se vyhrávalo a série se natahovala. Psalo se o tom hodně a pořád se o tom píše. Určitě je to super, ale já jsem pořád pokorný," konstatoval Řezník.

"Každý zápas je jiný. Třeba v Karviné byl strašně těžký zápas a klidně jsme tam mohli prohrát i remizovat. Každého považuji za těžkého soupeře. Zatím se nám daří a doufejme, že se to natáhne, co to půjde," dodal rodák z Českého Těšína.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články