Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na Messiho se nedostalo. Fotbalistou roku bude Ronaldo, Modrič nebo Salah

Vítěz ceny BEST pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA vzejde z trojice Cristiano Ronaldo, Luka Modrič a Muhammad Salah. Poprvé od roku 2006 tak mezi nejlepší trojicí schází pětinásobný vítěz trofeje Lionel Messi z Barcelony. Vítěz bude oznámen 24. září na galavečeru v Londýně

Luka Modrič z Chorvatska v souboji s N'Golo Kantém z Francie
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

FIFA v pondělí oznámila finálovou trojici, v níž může Portugalec Ronaldo v případě úspěchu překonat o jedno vítězství svého argentinského rivala Messiho. Ronaldo dovedl Real Madrid k triumfu v Lize mistrů 15 góly a celkem dal v minulé sezoně za Real před přestupem do Juventusu Turín ve 44 zápasech 44 branek.  

Jeho vyzyvatelem bude bývalý spoluhráč z Realu Modrič, který rovněž patřil ke klíčovým postavám týmu v Lize mistrů a navíc s chorvatskou reprezentací postoupil až do finále mistrovství světa. Nedávno Ronalda porazil v anketě UEFA o nejlepšího hráče Evropy.  

Třetím uchazečem o prestižní ocenění je kometa minulé sezony Egypťan Salah, který dal za Liverpool v 56 zápasech 46 branek a pomohl mu do finále Ligy mistrů. V něm ale utrpěl zranění a Liverpool prohrál. Salah navíc kvůli tomu nebyl na mistrovství světa v ideální formě.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistou roku podle FIFA budou Ronaldo, Modrič, nebo Salah

Na cenu pro nejlepšího brankáře kandidují francouzský mistr světa Hugo Lloris, Belgičan Thibaut Courtois a Dán Kasper Schmeichel. Nejlepší trenér vzejde z trojice Zinedine Zidane, Didier Deschamps a Zlatko Dalič. Šampion Ligy mistrů s Realem Zidane se tak utká s dvojicí koučů z finále světového šampionátu.

Na cenu pro nejlepší fotbalistku světa kandidují dvě hráčky Lyonu Ada Hegerbergová a Dzsenifer Marozsanová spolu s brazilskou legendou Martou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články