Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na Lvíčata čekají Slovinci. Výsledek může český tým posunout směrem k postupu

Fotbalová "Lvíčata" jdou znovu do akce. Na evropském šampionátu, do něhož tým Karla Krejčího vstoupil remízou s Italy, nastává čas pro utkání se Slovinskem. Výsledek mnohé napoví o postupových šancích českého výběru. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ondřej Lingr na ME hráčů do 21 let
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

"Samozřejmě víme, že jestli si chceme udržet nějaké postupové naděje, tak musíme zápas zvládnout za tři body. Nálada je jako vždycky, jsme odhodlaní uspět a uděláme pro to maximum," řekl záložník Michal Sadílek.

"Zápas se Slovinci asi bude úplně zlomový k našemu případnému postupu. Myslím si, že k tomu i tak přistoupíme. Nenecháme jim nic zadarmo a půjdeme do toho od začátku s tím, že chceme vyhrát," doplnil další středopolař Adam Karabec.

Čeští fotbalisté chtějí proti Slovinsku, s nímž se potkají i v kvalifikaci o postup na příští Euro 2023, předvést aktivnější výkon než v duelu s Itálií. "Chtělo by to sypat víc centrů do vápna a víc dostat soupeře pod tlak. Víc bych se tlačil i do střeleckých možností. Kvalita Italů byla velká, teď bychom se mohli dostávat do víc situací a vstřelit góly," upozornil záložník Pavel Bucha.

Podle něj Slovince úvodní jednoznačná porážka se Španělskem 0:3 negativně nepoznamená. "Nalomení nebudou. Přestože tady nejsou diváci, pořád hrají doma a nebudou chtít ze skupiny odejít bez vstřeleného gólu nebo jediného bodu. Určitě se proti nám budou chtít vytáhnout, budou cítit větší šanci bodovat než proti Španělsku nebo Itálii. První prohra je třeba ještě víc namotivuje," uvažoval plzeňský hráč.

Dva nejlepší týmy ze čtyř základních skupin projdou do osmičlenného play-off, které se uskuteční ve druhé fázi turnaje od 31. května do 6. června. Češi naposledy do vyřazovací fáze ME postoupili před deseti lety, historickým maximem "Lvíčat" je zlato z roku 2002.

Předpokládaná sestava ČR:

Jedlička - Vitík, Chaluš, L. Krejčí - Šulc, Bucha, Karabec, Sadílek, Granečný - Lingr, Šašinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články