Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Letnou přijede ostravský Baník, Slavia se pokusí rehabilitovat v Jihlavě

V průběhu týdne se napříč evropskými soutěžemi uskuteční řada pohárových duelů a výjimkou nebude ani český MOL Cup, který pozná oktet čtvrtfinalistů. O účast v elitní osmičce zabojuje povzbuzená Sparta proti Baníku Ostrava, otřesená Slavia na půdě Vysočiny Jihlava nebo konstantní Sigma, jež před vlastními příznivci vyzve Jablonec. Přímý přenos utkání Sparta Praha - Baník Ostrava sledujte ve středu od 16:50 na ČT sport.  

Tomáš Rosický v utkání proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Motivací je kromě zisku cenné trofeje i reálná vstupenka do základní skupiny Evropské ligy, což MOL Cupu výrazně přidalo na atraktivitě. Šance se otevírá především klubům, kterým pohárová Evropa vzhledem k ligovým výsledkům uniká.

K případnému vítězství upíná pozornost zejména letenský tým. V nejvyšší soutěži ztrácí na vedoucí Plzeň propastných 15 bodů a možnost přímého postupu do EL je pochopitelně lákavá. "Mluvit o titulu by v tuto chvíli bylo nepatřičné, ale cíl bojovat o Ligu mistrů tady zůstává, a uspět budeme chtít i v poháru. To znamená jej vyhrát," řekl nedávno Adam Kotalík, generální ředitel Sparty.

Další překážkou ve splnění tohoto cíle bude Baník Ostrava. Tradiční rival, s nimž se Pražané střetnou i v neděli v lize. Pro Baník bude důležitější víkendové utkání, neboť už deset duelů čeká na výhru a nutně potřebuje bodovat, ale i v poháru se pokusí favorita překvapit.

"Se Spartou nás čekají trochu jiné zápasy. Necháme na hřišti všechno a budeme chtít uspět v obou. Fanoušci nám určitě pomůžou a my se jim pokusíme podporu vrátit výkonem. Věřím, že něco zvládneme uhrát," prohlásil útočník ostravského mužstva Ondřej Šašinka.

Osmifinále nicméně začne už v úterý, kdy Olomouc přivítá Jablonec. Oba rivalové se utkali před deseti dny a remizovali 0:0. "Na druhý poločas bychom chtěli navázat, tam jsme měli tlak i šance. V poháru chceme dojít co nejdál," uvedl domácí kouč Václav Jílek. 

Teplice nastoupí proti Hradci Králové, což bude prestižní zápas zejména pro kanonýra Davida Vaněčka a záložníka Daniela Trubače. Oba totiž v minulosti oblékali dres Východočechů. "Budeme chtít vyhrát za každou cenu," řekl Vaněček.

Ve středu se obhájce trofeje Zlín představí na hřišti druholigové Vlašimi, Mladá Boleslav vyrazí do třetiligových Domažlic a Jihlava přivítá Slavii, která bude moci napravit nedělní ligovou porážku s Libercem.

Příští měsíc zakončí osmifinálový program střetnutí Liberce s Karvinou (1. listopadu) a Plzně se Slováckem (10. listopadu).

MOL CUP - osmifinále

24. října:
Sigma Olomouc - Jablonec, Teplice - Hradec Králové.

25. října:
Domažlice - Mladá Boleslav, Vlašim - Zlín, Sparta - Baník Ostrava, Jihlava - Slavia.

1. listopadu:
Liberec - Karviná.

10. listopadu:
Plzeň - Slovácko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články