Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na lavičku Manchesteru United míří bývalý kouč Schalke i Lipska

Otazník nad tím, kdo povede fotbalisty Manchesteru United po odvolaném kouči Ole Gunnaru Solskjaerovi má podle britských médií v Německu. Podle posledních zpráv by měl tým ve zbytku sezony vést Ralf Rangnick. S bývalým trenérem Schalke, Hannoveru nebo Lipska už údajně vedení klubu jedná.

Ralf Rangnick
zdroj: ČTK/PA autor: Jane Barlow

Bývalý útočník Rudých ďáblů Solskjaer byl odvolán po sobotní prohře 1:4 s Watfordem, která byla pátou v posledních sedmi zápasech.

Jako dočasný kouč byl jmenován dosavadní asistent Michael Carrick. Pod jeho vedením United v úterý porazili 2:0 Villarreal v Lize mistrů a zajistili si postup do vyřazovací fáze.

Vedení klubu však už po odvolání Solskjaera avizovalo, že má v úmyslu přivést trenéra pro zbytek sezony. Proto už začalo jednat s Rangnickem, jenž momentálně působí jako sportovní ředitel v Lokomotivu Moskva.

Před tím trénoval Stuttgart, Hannover, Hoffenheim, Lipsko nebo Schalke, se kterým v sezoně 2004/05 skončil druhý v bundeslize. V roce 2011 s ním vyhrál Německý pohár a postoupil do semifinále Ligy mistrů.

Třiašedesátiletý Rangnick by měl vést United pouze do konce sezony. Po angažování stálého trenéra se podle médií na dva roky přesune do role konzultanta aktuálně osmého celku anglické ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články