Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na Griezmanna se stojí fronta, v čele je Manchester United

Londýn/Praha - O nejlepšího střelce loňského evropského šampionátu Antoine Griezmanna je zájem. A sám francouzský útočník připustil, že je připraven vyrazit z Atlética Madrid dobývat velké trofeje. A jak se zdá, tak nejblíž k tomu, aby získal jedno z největších jmen na letním přestupovém trhu, je Manchester United. Už proto, že po šestém místě v Premier League nejspíš na posilách šetřit nebude.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: MIGUEL VIDAL

Francouz v rozhovoru pro sportovní list L'Equipe řekl, že zájem je z Anglie, Německa, Číny i USA. "Pokud se rozhodnu opustit Atlético, budu mít z čeho vybírat. Jsem připravený odejít," řekl hráč, který s madridským celkem vypadl v semifinále Ligy mistrů s Realem a ve španělské lize obsadil třetí místo.

"Chci vyhrávat tituly," konstatoval Griezmann. "V La Lize jsme skončili třetí, což byl cíl vedení klubu, ale my, hráči, jsme chtěli víc," dodal s tím, že možnost získávat s budoucím týmem trofeje bude to hlavní, co zváží při případném odchodu. Případný přestup by mohl být údajně hotov už do dvou týdnů.

Na přímý dotaz ve francouzské televizní show, zda může v příští sezoně nosit dres Manchesteru United, připustil: "Možné to je." A když měl na stupnici od jedné do deseti naznačit, jak blízko přestupu do United je - zvolil šestku.

V jeho rozhodování může hrát velkou roli výsledek středečního finále Evropské ligy, v němž se United střetnou s Ajaxem a vítěz si zajistí účast v příští sezoně Ligy mistrů.

Útočník, který letos ve španělské lize nastřílel 16 gólů, však nebude nejlevnější. Ve smlouvě s Atléticem má výstupní klauzuli 100 milionů eur (téměř 2,7 miliardy korun). A United jistě patří k těm málo klubům, které si budou moct tuto částku dovolit.

Zdroj
bbc.com, L'Equipe

Hlavní zprávy

Nejčtenější články