Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Na derby Jablonce s Libercem se prý chtějí poprat chuligáni

Jablonec nad Nisou - Fotbaloví chuligáni prý chystají potyčky před sobotním derby mezi FK Baumit Jablonec a FC Slovan Liberec. Derby začíná v sobotu v 15:45 a policisté kvůli němu přijmou zvláštní opatření. Zápas považují za středně rizikový. Kromě státních policistů se o bezpečnost v Jablonci postarají také městští strážníci. Na stadionu zajistí pořádek bezpečnostní služba. Informace o plánech na rvačku u stadionu Na Střelnici získala jablonecká policie. Uvedla to její mluvčí Ludmila Knopová.

"V ulicích Jablonce nad Nisou bude řada našich hlídek, které mají za úkol zabránit výtržníkům ve střetu," uvedla Knopová. Fanoušci Slovanu se ke stadionu Na Střelnici vydají od konečné tramvaje v povoleném průvodu a po skončení utkání zamíří opačným směrem.

Liberečtí fanoušci patří v poslední době k nejslušnějším v Česku. Jablonečtí fotbaloví chuligáni se však v březnu po domácím utkání se Slavií střetli s fanoušky Pražanů. Nedaleko stadionu Na Střelnici se pralo čtrnáct chuligánů, pět slávistických a devět jabloneckých. Někteří z nich čelí obvinění ze rvačky a výtržnictví.

Mluvčí Slovanu Lukáš Váňa uvedl, že liberečtí příznivci se nejedou do Jablonce poprat a nanejvýš sáhnou ke slovnímu "hecování" svých protějšků. "Průvod si naši fanoušci vymysleli právě proto, aby se nestali terčem útoku. Při některých minulých zápasech v Jablonci napadli chuligáni menší skupinky libereckých fanoušků na cestě ke stadionu Na Střelnici, zbili je a sebrali jim šály," konstatoval Váňa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články