Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Na chování německých "fanoušků" v Edenu si posvítí tamní policie i FIFA

Berlín - Německá policie po fotbalovém utkání mezi Českem a Německem (1:2) v Praze, které fašistickými pozdravy a zpěvem písní s nacistickým podtextem soustavně narušovala skupina asi 200 hostujících fanoušků, identifikovala 13 výtržníků. Podle dosavadního vyšetřování patří všichni k příznivcům východoněmeckého klubu Dynamo Drážďany. Incidentem se zabývá i mezinárodní federace FIFA.

Fanoušci Německa slaví gól Hummelse proti Česku
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Policie v Německu zjišťuje identitu neukázněných diváků na základě pořízených videozáběrů a fotografií. Uvedla také, že ještě před zápasem zabránila vycestovat do Česka sedmi chuligánům, jež zastavila u hranic na dálnici mezi Drážďany a Prahou.

Podle manažera národního týmu Olivera Bierhoffa se výtržníci dostali ke vstupenkám na stadion v Edenu mimo oficiální prodejní kanál Německého fotbalového svazu (DFB). "Problémy jsou kvůli naprosto volnému prodeji v Česku," řekl prezident svazu Reinhard Grindel, který odpovědnost DFB odmítá. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Německo

Právě páteční zkušenost vede Grindela k tomu, aby se podmínky vstupu na evropské stadiony zpřísnily. Chce proto o hledání řešení jednat s dalšími evropskými svazy. Využít k tomu plánuje nadcházející schůzku vedení UEFA.

Mezinárodní federace FIFA chce nejdříve prověřit oficiální zprávu z utkání a teprve poté by mohla uvažovat o možných sankcích. Naopak Grindel je už nyní přesvědčen, že tento typ diváků je třeba z fotbalového prostředí vytěsnit. "Patří tohle k fandění, nebo ne?" položil si otázku. "Podle mě ne," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články