Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na českého Patricka Vieiru nedají dopustit a Souček hlásí: Ve WHU chci zůstat mnoho let

Stačilo pár měsíců a Tomáš Souček už opět patří mezi klíčové hráče. A to v jednom z týmů nejlepší ligy světa Premier League. Český záložník se ve West Hamu rozehrál do výborné formy a patří k hlavním faktorům, proč je v současnosti londýnský celek mimo sestupové příčky. Pětadvacetiletý hráč si užívá podpory trenéra i fanoušků a doufá, že u "kladivářů" nějaký čas vydrží.

Tomáš Souček (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem z West Hamu Michailem Antoniem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tim Keeton

Když v zimě po úspěšném působení odcházel ze Slavie, fanoušci to nesli velmi těžce. Ztráceli nejenom klíčového muže sestavy a kapitána, ale také miláčka tribun, na kterého nedali dopustit. Někteří proto stále doufají, že by se oblíbený "Suk" do Edenu mohl v létě ještě nakonec vrátit.

S tím ale rozhodně nesouhlasí na druhé straně kanálu La Manche. Součkův návrat by totiž znamenal, že West Ham spadl o patro níž, o čemž fandové "kladivářů" nechtějí přemýšlet, natož slyšet. Navíc se jim nelíbí ani idea, že by měli přijít o jednoho ze svých oblíbenců.

Ano, stačilo pár měsíců a Tomáš Souček se zařadil i mezi fanoušky West Hamu mezi nejpopulárnější hráče týmu. Po každém zápase není o pozitivní zprávy na adresu českého reprezentanta, který zaujal stylem hry, nouze a někteří se ve vychvalování nedrží vůbec zpátky.

"Pokud se udržíme v nejvyšší soutěži, český Patrick Vieiera zůstane s námi," přirovnal Součka na Twitteru jeden z příznivců k legendě francouzské reprezentace a Arsenalu. Další mu hned přitakávali a nechyběly ani označení za druhého Marouane Fellainiho, jenž dřív hrál za Everton či Manchester United. 

Ať si o podobných přirovnáních myslí každé svoje, nic to nemění na faktu, že Souček se v Anglii mezi fotbalovou smetánkou dostal do velké formy a naplno ukazuje, že ve Slavii pod Jindřichem Trpišovským vyzrál v hráče, který je schopný hrát na nejvyšší úrovni kdekoliv na světě a proti komukoliv.

Web Whoscored ho hned dvakrát v posledních zápasech označil za muže zápasu a český hráč navíc při hodnoceních nejde se známkou pod 7. Aby toho nebylo málo, začalo se mu dařit i dávat góly, což je pro West Ham bojující o záchranu vytoužená zpráva.

Sport
zdroj: ČT4

Právě i díky formě Součka, jenž se trefil do sítě Chelsea a Newcastlu, mají "kladiváři" tříbodový odstup od sestupových příček a doufají, že podobně bude vypadat tabulka i na konci sezony, ke kterému chybí odehrát tři duely.

Záchranu vytouženě vyhlíží i sám Souček, jenž se v Londýně zabydlel, zlepšil angličtinu a ve West Hamu je spokojený. "Premier League mě hodně baví, jelikož máte možnost hrát proti tolika velkým týmům. Skvělé jsou i tréninky a parta. Doufám, že brzy budeme zachránění a já si tady budu moct užívat více let," prohlásil.

Velice důležité v tomto směru bylo pro West Ham sobotní vítězství na půdě zatím jediného jistého sestupujícího Norwiche, když po čtyřech trefách Michaila Antonia "kladiváři" vyhráli 4:0: Radost jim ale trochu zkazily výsledky dalších hlavních soupeřů v boji o udržení, jelikož jak Watford, Bournemouth i Aston Villa rovněž získaly tři body.

Souček u výhry na hřišti nechyběl. On totiž ze hřiště v současnosti příliš nechodí. Od restartu po koronapauze český záložník ve všech šesti duelech odehrál plný počet minut. Žádný oddych nedostal ani v posledním týdnu, kdy West ham během sedni dní odehrál tři zápasy.

Sport
zdroj: ČT4

"Mně to ale nevadilo. Je skvělé, když takto hrajete každé tři dny, protože nemáte tolik tréninků," řekl spokojený Souček.

V tomto týdnu ovšem už Londýňané dostali přeci jenom větší porci na regeneraci, jelikož další zápas je čeká až v pátek. O to důležitější ale střetnutí bude. West Ham doma přivítá Watford, který má v tabulce stejně bodů.

Všichni u "kladivářů" si tak uvědomují, že případný úspěch by mohl tým výrazně přiblížit záchraně. Neúspěch naopak dosti zkomplikovat situaci. "Máme teď pět dní na regeneraci, což je pro nás hodně. Věřím proto, že se dobře připravíme a Watford porazíme," doufá český reprezentant.

Souček by u veledůležité bitvy na hřišti neměl chybět. Přiblíží ho výsledek k setrvání u "kladivářů", nebo naopak celou situaci zkomplikuje a někteří fandové Slavie se opět budou moci zasnít o návratu "Suka"?

Zdroj
ČT sport, whu.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články